Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Κύπρος καταδικάζει τις τουρκικές απειλές και ζητά τον τερματισμό των παράνομων ενεργειών

Η Κύπρος καταδικάζει τις τουρκικές απειλές και ζητά τον τερματισμό των παράνομων ενεργειών
Η Κύπρος ζητά επιτακτικά τον άμεσο τερματισμό όλων των τουρκικών ενεργειών και των απειλών για χρήση βίας
Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου, ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Μετά τη συνεδρίαση του Σαββάτου (11/5), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Εθνικό Συμβούλιο καταδίκασε ομόφωνα την κατάφορη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, και όλες τις άλλες παράνομες ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους μέλους της ΕΕ.
Ζητά επιτακτικά τον άμεσο τερματισμό όλων των τουρκικών ενεργειών και των απειλών για χρήση βίας, για να υπάρξει μείωση της έντασης και σεβασμός της ειρήνης και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Υπογραμμίζει τη σημασία της αλληλεγγύης προς την Κυπριακή Δημοκρατία από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας.
Το Εθνικό Συμβούλιο επαναβεβαιώνει παράλληλα την προσήλωση του στην ειρηνική επίλυση του Κυπριακού μέσα από τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών.
Οι τουρκικές ενέργειες υποσκάπτουν και παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αυτές.
Το Εθνικό Συμβούλιο τονίζει ότι χωρίς τον τερματισμό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δεν δημιουργούνται ευοίωνες προοπτικές για τη συνέχιση των προσπαθειών για επανέναρξη της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού».
Πρόσθεσε ότι αυτή είναι η ομόφωνη θέση του Εθνικού Συμβουλίου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης