Μητσοτάκης: Κάντε τις εκλογές της 26ης Μαΐου ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και ψήφο απόρριψης στη χειρότερη κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Κάντε τις εκλογές της 26ης Μαΐου ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και ψήφο απόρριψης στη χειρότερη κυβέρνηση
"Την επόμενη ημέρα, εφόσον με εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θέλω να είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και αυτών που δεν μας ψήφισαν", είπε ο Κ. Μητσοτάκης
«Το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα καταμετρηθούν τα αποτελέσματα, δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία στον τόπο, ότι το πρώτο βήμα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει ήδη γίνει» και τότε ο κ. Τσίπρας «θα αναγκαστεί και πάλι να πάει στο Ζάππειο ηττημένος αυτή τη φορά και να κάνει το μόνο αξιοπρεπές πράγμα που του απομένει: να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, από την Παιανία.
Στο τέλος της περιοδείας του στην Παιανία ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε σε μέλη και φίλους του κόμματος.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «μας χωρίζουν μόλις 15 μέρες από την 26η Μαΐου.
Μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
 Θα είναι η πρώτη φορά που θα σας δοθεί η δυνατότητα, μετά από 4 χρόνια, να προσέλθετε στις κάλπες και να πείτε ένα μεγάλο “όχι” στους φόρους, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, τον διχασμό, την προσβολή της συμφωνίας των Πρεσπών.
 Και να πείτε ένα μεγάλο “ναι” στη νέα Νέα Δημοκρατία, ένα «ναι» στην Ελλάδα της αισιοδοξίας, της ενότητας, της προσμονής, της ευημερίας, της ασφάλειας».

Σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή αυτές τις 3 μέρες, ζήτησε από το Κοινοβούλιο να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
«Προφανώς και του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης το Κοινοβούλιο, διότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να αμφέβαλε ότι εξαγοράζοντας βουλευτές με Υπουργεία δεν θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης.
Είμαι περίεργος αν αυτή η ετερόκλητη πλειοψηφία που τον στήριξε στη Βουλή, θα τον στήριζε αν δεν τους εξαγόραζε με Υπουργεία.
 Όλοι ξέρετε ποια είναι η απάντηση.  
Ζήτησε και κάτι ακόμη, όμως: Να μετατρέψουμε τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο και την κυβέρνησή του.
Σηκώνω, λοιπόν, το γάντι και του απαντώ: Κάντε τις εκλογές της 26ης Μαΐου ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και ψήφο απόρριψης στη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά».
Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους παραβρισκόμενους είπε χαρακτηριστικά «θέλω να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα καταμετρηθούν τα αποτελέσματα, δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία στον τόπο, ότι το πρώτο βήμα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει ήδη γίνει, με τη δική σας στήριξη και με τον δικό σας ενθουσιασμό.
 Και τότε -όπως ο κ. Τσίπρας πήγε στο Ζάππειο να βαφτίσει το ψάρι κρέας και να πει ότι ένα προεκλογικό επίδομα, το οποίο παρουσιάζει ως 13η σύνταξη, λες και θα εξαγοράσει με αυτόν τον τρόπο τους συνταξιούχους από τους οποίους πήρε 10 και γυρίζει 1- θα αναγκαστεί και πάλι να πάει στο Ζάππειο ηττημένος αυτή τη φορά και να κάνει το μόνο αξιοπρεπές πράγμα που του απομένει: να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές».
Μιλώντας για το μέλλον και το πως θα δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης αλλά και  απαντώντας σε μια κυρία που του είπε «θέλω από εσένα να σιγουρευτούμε ότι τα παιδιά μας θα γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα και ότι θα στηρίξεις τη μεσαία τάξη», είπε «ναι και στα δύο. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας».
« Θα χαμηλώσουμε τη φορολογία για όλους, θα χαμηλώσουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους, θα χαμηλώσουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν επενδύσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του προηγουμένως σε μια δυναμική, εξαγωγική, μικρομεσαία επιχείρηση της περιοχής, ανέφερε ότι ο ίδιος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες ,αλλά και στους εργαζόμενους, επαναλαμβάνοντας ότι όταν οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά, πρέπει και οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν καλά και «ότι μόνο οι επιχειρήσεις που επενδύουν, μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό».
«Θα μιλήσουμε, λοιπόν, για το μέλλον και την ευημερία για όλους έτσι όπως τη φανταζόμαστε», συνέχισε και σημείωσε ότι άκουσε  πάλι τον κ. Τσίπρα χθες, να μιλάει για “την Ελλάδα των ελίτ και την Ελλάδα των πολλών”.
«Θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για την Ελλάδα των ελίτ.
 Ή όταν τουλάχιστον μιλάει για την Ελλάδα των ελίτ, να μην πηγαίνει να κάνει διακοπές σε πανάκριβα σκάφη στο Ιόνιο.
 Γιατί αυτό είναι ξεδιάντροπη υποκρισία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Υπογράμμισε πως «εμείς, λοιπόν, είμαστε το κόμμα των πολλών, γιατί είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη.  
Είμαστε η παράταξη της Ευρώπης, είμαστε η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη- δεν θέλω να το ξεχνάτε ποτέ αυτό.
 Διότι δεν ψηφίζουμε μόνο στέλνοντας ένα πολιτικό μήνυμα στις Ευρωεκλογές. Ψηφίζουμε και για την Ευρώπη.
Έχουμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο: έμπειρα αλλά και νέα στελέχη».
Ζήτησε από όλους να κάνουν προσεκτικά την επιλογή τους, κάτι που  δεν θα είναι εύκολο, γιατί έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε εξαιρετικούς υποψηφίους.
«Αλλά να ξέρετε ότι την επόμενη μέρα, η φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη θα ακούγεται.
Και θα ακούγεται δυνατά. Και θα είναι μια Ελλάδα, η οποία θα διεκδικεί, και θα είναι μέλος της  μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη, του Ε.Λ.Κ.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως είπε, «την επόμενη μέρα είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε, όχι μόνο ευημερία, αλλά και ασφάλεια.
 Ο κ. Τσίπρας παθαίνει αλλεργία κάθε φορά που στη Βουλή μιλάω για το ζήτημα της ασφάλειας.
Παθαίνει αλλεργία, διότι γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα την οποία παραδίδε».
Κάνοντας αναφορά στην επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες (10/5) στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου και την αποκρουστική εικόνα των σπασμένων μαγαζιών που αντίκρισε , με απελπισμένους επαγγελματίες, που όπως είπε, τον έπιασαν και του είπαν: “για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;”, ανέφερε ότι τους απάντησε για πολύ λίγο, διότι την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία θα εγγυηθεί ότι η ασφάλεια θα επανέλθει στις γειτονιές μας.
Τόνισε ότι «ο  νόμος και η τάξη θα εφαρμόζονται και η πόλη δεν θα είναι όμηρος 30 αλητών, τραμπούκων, οι οποίοι στο όνομα της δήθεν υπεράσπισης ενός καταδικασμένου δολοφόνου, -γιατί για αυτό έγιναν όλες αυτές οι φασαρίες- θα έρχονται, θα τα σπάνε όλα και θα φεύγουν ελεύθεροι και ωραίοι».
«Επειδή ξέρω ότι και εδώ στην Ανατολική Αττική έχετε πολλά ζητήματα ασφάλειας, εμείς θα στηρίξουμε την ελληνική αστυνομία, θα της δώσουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες αλλά και το προσωπικό το οποίο χρειάζεται, για να μπορέσει να κάνει καλά τη δουλειά της», συμπλήρωσε.
 Ακόμη, επεσήμανε ότι παίρνει πολύ μεγάλη δύναμη απ’ αυτό το οποίο βλέπει σε όλη την Ελλάδα, λέγοντας ότι όπου πάει δεν βλέπει μόνον τους παλιούς φίλους της Νέας Δημοκρατίας να συσπειρώνονται στο κόμμα, αλλά και  πολλούς νέους ανθρώπους.
«Γνωρίζω πολύ καλά ότι και εγώ, αλλά και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, Βουλευτές, τα απλά στελέχη, όλοι μαζί αναλαμβάνουμε μια βαριά ευθύνη απέναντι στον τόπο.
Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία, φίλες και φίλοι, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Και αυτή η κρίση έχει κρατήσει πολύ και μας έχει πληγώσει.
 Μας φτώχυνε, μας προσέβαλε, έδιωξε τα παιδιά μας στο εξωτερικό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή, αλλά τη νέα αρχή θα την κάνουμε όλοι μαζί, θα την κάνουμε ενωμένοι.
Και την επόμενη ημέρα, εφόσον με εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θέλω να είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και αυτών που δεν μας ψήφισαν, γιατί δεν είμαστε εδώ να διχάσουμε, είμαστε εδώ για να ενώσουμε».
Τέλος, ζήτησε να βάλουν τα δυνατά τους όλου  αυτές τις τελευταίες 15 μέρες.
«Σας ζητώ να πάτε ο καθένας ξεχωριστά, να βρει αυτούς τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας οι οποίοι ακόμη το σκέφτονται, κάποιοι μπορεί να  αλληθωρίζουν προς τα δεξιά, κάποιοι προς τα αριστερά, και να τους πείτε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη.
Μην σπαταλήσετε την ψήφο σας σε μικρά κόμματα τα οποία δεν θα μπορούν να κάνουν διαφορά την επόμενη ημέρα.
Ελάτε, στηρίξτε τη Νέα Δημοκρατία, συμπορευθείτε μαζί μας, να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε, να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι σταθμοί της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Παιανία

«Όταν μία εταιρεία έχει κέρδη, ένα ποσοστό των κερδών πρέπει να μοιράζεται στους εργαζόμενους» .
Την επισήμανση αυτή που αποτελεί κεντρική στόχευση της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με εργαζόμενους στην Παιανία, επαναλαμβάνοντας και τη δέσμευσή του ότι «η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το πρωί βιομηχανία χρωμάτων η οποία απασχολεί 100 υπαλλήλους και εξάγει το 65% της παραγωγής της.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνομιλώντας μαζί τους, έδωσε έμφαση στην ανάγκη διάχυσης του πλούτου που παράγεται και υπογράμμισε πως βασικός άξονας της πολιτικής του είναι να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τις απολαβές των εργαζομένων.

«Γι’ αυτό θέλω να δώσω φορολογικά κίνητρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε, ακόμη, πως κλειδί για την ισχυρή ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα είναι η καινοτομία.
«Χαίρομαι που επενδύετε πολύ στην καινοτομία.
Είστε μία ελληνική μεσαία επιχείρηση και αποδεικνύετε ότι μπορείτε να καινοτομείτε.
 Η καινοτομία δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων εταιρειών» τόνισε.
Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο κλειστό́ γήπεδο μπάσκετ, Αγίου Νικολάου Κάντζας όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τουρνουά́ μπάσκετ για παιδιά κάτω των 13 ετών.
Σε ένα διάλειμμα μάλιστα, έριξε και μερικές βολές μαζί με τα παιδιά, ενώ ανέλαβε να κάνει το τζάμπολ για τον αγώνα που ακολούθησε.


Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την επίσκεψη του με μία βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της Παιανίας στην οποία είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι περισσότεροι εν των οποίων για μια ακόμη φορά του ζήτησαν να μειώσει του φόρους για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS