Γεννηματά: Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να έχει επιδόματα ελεημοσύνης - Χρειάζονται σταθερά μέτρα

Γεννηματά: Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να έχει επιδόματα ελεημοσύνης - Χρειάζονται σταθερά μέτρα
Χρειάζονται "σταθερά και μόνιμα μέτρα, υποδομές και πολιτικές για να μπορεί να είναι ισότιμη η πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή", σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά
«Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να έχει επιδόματα ελεημοσύνης όπως αυτά που δίνει σήμερα η κυβέρνηση», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφτηκε σήμερα την έκθεση για άτομα με αναπηρία AlterWeekend 2019, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο 2019.
Η Φώφη Γεννηματά απένειμε μετάλλιο σε έναν από τους διακριθέντες αθλητές.
Σε δηλώσεις της ευχήθηκε καλή επιτυχία και την άλλη εβδομάδα στο παγκόσμιο αλλά κυρίως στον μεγάλο τους στόχο που είναι του χρόνου στο Τόκυο.
Όπως είπε, «η ελληνική παραολυμπιακή επιτροπή κάνει μια καταπληκτική δουλειά με τους αθλητές, έχει προχωρήσει πολύ η προσπάθεια τους με πάρα πολλές διακρίσεις και μεγάλο αριθμό συμμετοχών.
Θέλω όμως να δώσω και πολλά μπράβο στον Γιάννη Βαρδακαστάνη και την ΕΣΑΜΕΑ γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα, από το όραμα, από την έμπνευση, από την προσπάθεια και τη δουλειά».
Υπογράμμισε ότι «πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τώρα το Κίνημα Αλλαγής είμαστε πάντα στο πλευρό τους.
Πιστεύουμε σε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, θέλουμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».
Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να έχει επιδόματα ελεημοσύνης όπως αυτά που δίνει σήμερα η κυβέρνηση.
Θέλει σταθερά και μόνιμα μέτρα, υποδομές και πολιτικές για να μπορεί να είναι ισότιμη η πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή και στην απασχόληση και στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό και παντού».
«Αυτή είναι η δική μας προσπάθεια», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS