Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Άρτα ο Τσίπρας: Στο τέλος του χρόνου θα υπάρχει το περιθώριο για νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών

Στην Άρτα ο Τσίπρας: Στο τέλος του χρόνου θα υπάρχει το περιθώριο για νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών
«Aφήστε τους να λυσσομανάνε κι εμείς ας προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε ο Α. Τσίπρας
Τη βεβαιότητα ότι στο τέλος του χρόνου θα υπάρχει το περιθώριο να σχεδιάσει και νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, εφόσον συνεχίζονται και θα συνεχίζονται τα θετικά βήματα στην οικονομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, από την Άρτα.
Ο ίδιος κατά το χαιρετισμό του σε συγκέντρωση κατοίκων της Άρτας τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει με ασφάλεια, χωρίς να θέλει να δημιουργήσει προϋποθέσεις δημοσιονομικού εκτροχιασμού.
Όπως είπε, "εφόσον η οικονομία πηγαίνει καλύτερα και θα πηγαίνει καλύτερα, γιατί αυτά τα μέτρα δεν θα ελαφρύνουν μόνο τους πολλούς, αλλά θα βοηθήσουν και την οικονομία, είμαι βέβαιος και θυμηθείτε το, ότι στο τέλος του χρόνου θα έχουμε τη δυνατότητα και το περιθώριο να σχεδιάσουμε ακόμα περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης για τους πολλούς.
Δουλεύουμε με σχέδιο, δουλεύουμε με πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να αισθανθούν ότι βγήκαμε από τη κρίση".
Υπογράμμισε ότι "για πρώτη φορά η οικονομία, μετά από πολλά χρόνια, έχει τη δυνατότητα να δώσει μια προοπτική στους πολλούς.
Για πρώτη φορά δίνουμε τη 13η σύνταξη στους συνταξιούχους.
Όχι μόνο δεν κόψαμε τη σύνταξη, αλλά την δίνουμε μόνιμα.
Για πρώτη φορά, μπορούμε να ελαφρύνουμε τα βάρη όχι μόνο σε αυτούς που βρεθήκαν στο περιθώριο, όπως κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά και στη μεσαία τάξη, με μείωση της φορολογίας και με στοχευμένες παρεμβάσεις.
Και έχουμε τη δυνατότητα γιατί, όλα αυτά τα χρόνια, δουλέψαμε σκληρά και δουλέψαμε με σχέδιο.
Τα μέτρα τα οποία θα ψηφίσουμε την άλλη βδομάδα είναι η αρχή μόνο μιας νέας οικονομικής πολιτικής.
Πιστεύουμε βαθιά, ότι ελαφρύνοντας τη φορολογία, δίνοντας κίνητρα στην επιχειρηματικότητα, στην υγιή επιχειρηματικότητα, βάζοντας κανόνες στην αγορά εργασίας, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας το επόμενο διάστημα".
"Ο εθνικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, νέες δουλειές για τα παιδιά μας, για τα νέα παιδιά τα επόμενα χρόνια και αυτές τις θέσεις θα τις μοιράσουμε με δικαιοσύνη στους ανθρώπους που πέρασαν δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι προκάλεσε μία τριήμερη συζήτηση στη Βουλή «για να αποδείξει ότι είναι ο κ. Πολάκης υβριστής και απέδειξε ότι είναι ο ίδιος υβριστής αμαυρώνοντας τη μνήμη της οικογένειας μου και του νεκρού πατέρα μου».
Είπε χαρακτηριστικά « έχω συνειδητοποιήσει γιατί λυσσομανάνε, το γιατί φαίνεται στη σημερινή συγκέντρωσή σας, εδώ στην Άρτα, αλλά και σε όλες τις περιοχές που γίνονται
συγκεντρώσεις γιατί αυτές είναι η πραγματική δημοσκόπηση», προσθέτοντας ότι σε δύο εβδομάδες θα πάρουν το μήνυμα τους στην κάλπη, όπως έγινε στις εκλογές του 2015 και στο δημοψήφισμα.
"Έχουν κάνει λάθος αν κάποιοι έχουν προεξοφλήσει τις εξελίξεις, θεωρώντας ότι μπορούν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Γιατί ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός που πόνεσε όλα αυτά τα χρόνια, που πέρασε δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια.
Εμείς δεν ήμασταν κλεισμένοι στη ναφθαλίνη των γραφείων και στα στούντιο, εκεί όπου παράγονται ειδήσεις ψεύτικες και χαλκευμένες.
Εμείς βρεθήκαμε δίπλα στους ανθρώπους και νοιώσαμε και την αγωνία τους και τη δυσκολία τους και νοιώθουμε ακόμα τη δυσκολία των ανθρώπων γύρω μας.
Γιατί ξέρουμε, ότι παρά τα όσα καταφέραμε, αυτή η χώρα μπορεί να πάει πολύ καλύτερα και η κοινωνία αξίζει πολύ καλύτερα και η οικονομία έχει ήδη πετύχει πολλά, αλλά όσα έχει πετύχει ήρθε η ώρα να τα καρπωθούν σιγά-σιγά οι πολλοί.
Γιατί εμείς για τους πολλούς δουλεύουμε, για τους πολλούς αγωνιούμε, για τους πολλούς οργανώνουμε το μέλλον", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Κάνοντας αναφορά στην επίσκεψή του στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, που προηγήθηκε, ανέφερε ότι τελειώνουν το 2019 οι εργασίες οι οποίες είχαν δημοπρατηθεί το 2006, όπως επίσης από το 2006 τελειώνουμε τώρα, όπως έγινε και με τον δρόμο, την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και την Ιονία Οδό.
"Έναν δρόμο που έμεινε βαλτωμένος για χρόνια από την αδυναμία του κεντρικού κράτους και της πολιτείας να βρει λύσεις με τους εργολάβους, ένα έργο που έμελλε σε μας- τους κατά τα άλλα ανίκανους και ερασιτέχνες γιατί αυτοί ήξεραν πάρα πολύ καλά ως επαγγελματίες να παίρνουν τις μίζες και όχι να κάνουν δουλειά- έμελλε σε μας να το τελειώσουμε και να το ολοκληρώσουμε.
Έμελλε σε μας να το ολοκληρώσουμε και να βρεθεί η Άρτα πιο κοντά, να έρθει πιο κοντά στην πρωτεύουσα, η απόσταση πια έχει γίνει σχεδόν 3 ώρες και έχει δώσει άλλες δυνατότητες για ολόκληρη την περιοχή", πρόσθεσε.
Ακόμη ,μίλησε για έργα τα οποία προχωράνε και το επόμενο διάστημα  ολοκληρώνονται, όπως ολοκληρώνεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη  το γεφύρι της Πλάκας,ενώ  τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκε ένα επίσης σημαντικό έργο για την περιοχή, το χιονοδρομικό κέντρο στα Θεοδώριανα που με τον δρόμο ο οποίος θα φτιαχτεί από το Αθαμάνιο μπορεί να δώσει μεγάλη προοπτική στην περιοχή των Τζουμέρκων.
Απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν ο πρωθυπουργός  επικαλέστηκε παροιμία που λένε οι συγχωριανοί στο Αθαμάνιο Άρτας λέγοντας «ο λύκος τρίχα αλλάζει, χούι δεν αλλάζει» και συμπλήρωσε «αφήστε τους να λυσσομανάνε κι εμείς ας προχωρήσουμε μπροστά».

Ο κ. Τσίπρας περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο Νικολάου Σκουφά, χαιρετίζοντας πολλούς πολίτες που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και τον ακολούθησαν μέχρι την πλατεία όπου και μίλησε στους συγκεντρωμένους που φώναζαν  «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός» και «καλώς ήρθες πατριώτη».

Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό, τον οποίο συνοδεύει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Θ. Μωραΐτης, υποδέχτηκαν στην Άρτα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κ. Μπάρκας.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τα προεκλογικά κέντρα του υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου, Γ. Ζάψα και της υποψήφιας δημάρχου Αρταίων, Τζένης Ταπράντζη-Κοίλια, συνομιλώνταςμαζί τους για την πορεία προς τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης