Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η χώρα μας έχει δυνατότητες - Χρειάζεται συνολικός ανασχεδιασμός της λειτουργίας του Δημοσίου

Τσίπρας: Η χώρα μας έχει δυνατότητες - Χρειάζεται συνολικός ανασχεδιασμός της λειτουργίας του Δημοσίου
«Δεν μπορεί μια τόσο σημαντική υποδομή, σε μια μεγάλη πόλη όπως τα Γιάννενα, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ένα διεθνές αεροδρόμιο, να κάνει 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί", είπε ο Α. Τσίπρας
«Η χώρα μας έχει δυνατότητες αλλά χρειάζεται ένας συνολικός ανασχεδιασμός του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό Δημόσιο, μια αναβάθμιση του ελληνικού κράτους συνολικότερα»», τόνισε από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας, μετά την επιθεώρηση των εκτελούμενων έργων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, τα οποία δημοπρατήθηκαν το 2006 και ολοκληρώνονται 13 χρόνια μετά, έκανε λόγο για «μια πολύ χρήσιμη και κρίσιμη υποδομή για την πόλη των Ιωαννίνων και όλη την Ήπειρο.
Ένα σύγχρονο αεροδρόμιο με την επέκταση που έγινε, και την ανακατασκευή του κεντρικού σταθμού και του Πύργου Ελέγχου».


Όπως σημείωσε είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει «την εξέλιξη ενός έργου που είχε γίνει σαν το "γεφύρι της Άρτας", στα Γιάννενα.
Δημοπρατήθηκε το 2006, δυστυχώς ολοκληρώνεται 13 χρόνια μετά», προσθέτοντας ότι «ολοκληρώνεται, όπως δεκάδες, πάρα πολύ σημαντικά έργα, τα οποία ολοκληρώνονται αυτή την τετραετία».
Υπογράμμισε πως «είναι ένα δείγμα της παθογένειας του ελληνικού κράτους» και συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορεί μια τόσο σημαντική υποδομή, σε μια μεγάλη πόλη όπως τα Γιάννενα, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ένα διεθνές αεροδρόμιο, να κάνει 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Το ευχάριστο είναι, όμως, ότι ολοκληρώνεται, ξεκόλλησε».

Τόνισε ότι το εν λόγω αεροδρόμιο «μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και ανάπτυξης για όλη την Ήπειρο», «θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο τουρισμός με πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, που θα μπορούν να εξυπηρετούν όχι μόνο τα Γιάννενα, όλη την Ήπειρο, αλλά και τις ακτές του Ιονίου πελάγους μαζί με το δεύτερο σημαντικό αεροδρόμιο, αυτό του Ακτίου».
«Το μήνυμα είναι ότι η χώρα μας έχει δυνατότητες αλλά χρειάζεται ένας συνολικός ανασχεδιασμός του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο, μια αναβάθμιση του ελληνικού κράτους συνολικότερα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια καλύτερη στιγμή για τη χώρα, μετά από την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, μας δίνει την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι μπορούμε να συνεχίσουμε αυτά τα θετικά βήματα το επόμενο διάστημα».
Απευθυνόμενος στους πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου είπε «καλορίζικο» , προσθέτοντας ότι μάλλον θα έχει  τη δυνατότητα να το εγκαινιάσει τέλος Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα είναι «ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό, έργο πνοής, οπότε ας μη στεναχωριούνται που πέσαμε στη δεύτερη εθνική, ο ΠΑΣ Γιάννενα. Του χρόνου θα ξανανεβούμε».
Σε ό,τι αφορά τα έργα του αεροδρομίου, είναι συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ και έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95%.
Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Θ. Μωραΐτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε τον συμφοιτητή του στο Πολυτεχνείο Κώστα Χολέβα, ο οποίος είχε μαζί του και την εννιάχρονη κόρη του.
Σε σχετική του ανάρτηση στο  twitter ο κ. Τσίπρας έγραψε ότι "έπειτα από 13 χρόνια καθυστερήσεων, δείγμα της παθογένειας του ελληνικού κράτους, τα Γιάννενα απέκτησαν επιτέλους νέο, σύγχρονο αεροδρόμιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός διεθνούς τουριστικού προορισμού.
Επίσκεψη και ξενάγηση στο νέο αεροδρόμιο "Πύρρος" των Ιωαννίνων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης