Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΣΕΕ για βανδαλισμούς στο Αθήνα: Ανάπτυξη χωρίς αίσθημα ασφαλείας δεν γίνεται

ΕΣΕΕ για βανδαλισμούς στο Αθήνα: Ανάπτυξη χωρίς αίσθημα ασφαλείας δεν γίνεται
Το σχόλιο της ΕΣΕΕ για τους βανδαλισμούς στο Αθήνα
«Για ακόμη μία φορά εμείς οι έμποροι είμαστε θεατές στο ίδιο έργο», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), σχολιάζοντας τους χθεσινούς (9/5) βανδαλισμούς σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Καρανίκα, «άλλο ένα «γιατί» οι βιτρίνες των καταστημάτων να χρησιμοποιούνται ως σάκος του μποξ δεν θα απαντηθεί, ενώ και πάλι θα συνοδευτεί από ένα «που» ήταν και αυτή τη φορά η προστασία που οφείλει να προσφέρει το κράτος προς τους πολίτες του.
Προφανώς κανέναν δεν ενδιαφέρει στον κρατικό μηχανισμό ότι, τελικά, καταστρέφονται χωρίς λόγο περιουσίες πολιτών, οι οποίοι καθημερινά συνεισφέρουν φόρους, εισφορές, τέλη και εργασία στον κόσμο».
Επισημαίνει επίσης, ότι χρόνια τώρα προσπαθούν να αναδείξουν και να αναβαθμίσουν την αγορά της Αθήνας με δράσεις αλλά τελικά όλα καταλήγουν «στα σκουπίδια μαζί με τις περιουσίες των επιχειρηματιών, τα προγράμματα και οι προσπάθειες των φορέων, συνοδευόμενα από την αξιοπιστία του κράτους».
«Τελικά για να ξεφύγουμε από την κρίση, πρέπει να αρχίσουμε από τα βασικά:
Ανάπτυξη χωρίς αίσθημα ασφαλείας απλά δεν γίνεται!!», υπογραμμίζει και επισημαίνει πως η αστυνόμευση στην αγορά είναι απαραίτητη όλο το 24ωρο.
«Είναι συνταγματικό δικαίωμά μας η προστασία της περιουσίας και των κόπων μας, που με μεγάλες θυσίες προσπαθούμε να διατηρήσουμε.
Απαιτούμε, πλέον, από την Πολιτεία, αν θέλει να λέγεται ευνομούμενη, να διασφαλίσει την τάξη στο κέντρο της πρωτεύουσας», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης