Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Κατά της ανεξαρτησίας η πλειοψηφία των Καταλανών, για πρώτη φορά από το 2017

Δημοσκόπηση: Κατά της ανεξαρτησίας η πλειοψηφία των Καταλανών, για πρώτη φορά από το 2017
Κατά της ανεξαρτησίας πλέον η πλειοψηφία των Καταλανών
Η πλειοψηφία των Καταλανών τάσσεται πλέον κατά της ανεξαρτησίας από την Ισπανία, για πρώτη φορά από το 2017, όπως απορρέει από τη δημοσκόπηση του κρατικού Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών, διεξήχθη στο διάστημα μεταξύ 30 Απριλίου-6 Μαΐου 2019 -ξεκίνησε δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, το 48,6% των Καταλανών τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας ενώ το 47,2% υπέρ -περιθώριο λάθους στο 3,1%.
Μολονότι το θέμα της ανεξαρτησίας διχάζει όχι μόνο την Καταλονία αλλά όλη την Ισπανία, από τον Ιούνιο του 2017 όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι, έστω και με οριακή πλειοψηφία, οι Καταλανοί τάσσονται υπέρ της απόσχισης.
Ωστόσο, στις γενικές βουλευτικές εκλογές, οι Καταλανοί ψήφιζαν συνήθως κόμματα που τάσσονται υπέρ της παραμονής της περιοχής στην Ισπανία.
Στις πρόσφατες εκλογές, τα κόμματα που διεκδικούν την ανεξαρτησία συγκέντρωσαν ποσοστό μικρότερο του 40% όλα μαζί.
Ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όμως δηλώνει έτοιμος για διάλογο με τους αυτονομιστές.
Με δεδομένο ότι οι Σοσιαλιστές δεν εξασφάλισαν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ενδέχεται να χρειαστεί τη στήριξη των μικρών αυτονομιστικών κομμάτων για να σχηματίσει κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης