Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brainard (Fed): Η εισοδηματική ανισότητα ενδέχεται να πλήττει την οικονομία των ΗΠΑ

Brainard (Fed): Η εισοδηματική ανισότητα ενδέχεται να πλήττει την οικονομία των ΗΠΑ
Η αυξανόμενη ανισότητα μπορεί να αποτελέσει παράγοντα πίσω από μια υποτονική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, δήλωσε η Lael Brainard, αξιωματούχος της Fed
Η αυξανόμενη ανισότητα μπορεί να αποτελέσει παράγοντα πίσω από μια υποτονική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στον απόηχο της οικονομικής κρίσης, δήλωσε σήμερα (10/5/2019) η Lael Brainard, αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν η κύρια κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης στις ΗΠΑ και τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών μετά την κρίση ήταν βραδύτερη από ό,τι θα αναμενόταν, δεδομένης της συνολικής ανάκαμψης του εισοδήματος και της καθαρής αξίας των νοικοκυριών συνολικά, δήλωσε η Brainard σε συνέδριο.
«Η αύξηση της ανισότητας είναι μια εύλογη εξήγηση» για αυτή την τάση, είπε.
Όπως πρόσθεσε, οι έρευνες δείχνουν ότι τα νοικοκυριά με χαμηλότερα επίπεδα πλούτου ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος οποιασδήποτε αύξησης στα εισοδήματά τους από ό,τι τα νοικοκυριά με υψηλότερα επίπεδα πλούτου.
«Μακροπρόθεσμα, η μετατόπιση του πλούτου και του εισοδήματος στην κορυφή της διανομής και μακριά από τη μεσαία τάξη θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση για την υγεία και την ανθεκτικότητα της οικονομίας μας», πρόσθεσε η Brainard.
Συνολικά, νέα στοιχεία από τη Fed δείχνουν μια συνεχιζόμενη συμπίεση της μεσαίας τάξης των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης