Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ευελπιστούμε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα επιλύσουν εποικοδομητικά τις εμπορικές τους διαφορές

Ιαπωνία: Ευελπιστούμε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα επιλύσουν εποικοδομητικά τις εμπορικές τους διαφορές
Η πλευρά της Ιαπωνίας τόνισε πως οποιαδήποτε εμπορικά μέτρα εφαρμοστούν θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου
Την ελπίδα της να υπάρξει επίλυση της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα εξέφρασε σήμερα (10/5) η Ιαπωνία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Kotaro Nogami, μετά από την αύξηση που πραγματαοποίησε η Ουάσιγκτον στους δασμούς που αφορούν τις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.
Ειδικότερα, ο κ. Nogami εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Ουάσιγκτον καιτο Πεκίνο «θα επιλύσουν τις διαφορές τους εποικοδομητικά μέσω του διαλόγου», ενώ παράλληλα τόνισε ότι «η κλιμάκωση των τιμωρητικών μέτρων δε θα εξυπηρετούσε κανέναν».
Παράλληλα, ο Ιάπωνας αξιωματούχος υπογράμμισε πως «οποιαδήποτε εμπορικά μέτρα εφαρμοστούν θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου».
Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι θα αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, παρά το γεγονός ότι οι δύο χώρες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε συνομιλίες για την επίλυση των διαφορών τους.
Μάλιστα, η πλευρά του Πεκίνου δήλωσε «αναγκασμένη να απαντήσει» στις κινήσεις των ΗΠΑ, και να λάβει αντίστοιχα αντίμετρα στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων.
Ωστόσο, παρά την επιβολή των δασμών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωδε χθες (9/5) ότι είναι ακόμα δυνατή η επίτευξη της εμπορικής συμφωνίας αυξτή την εβδομάδα, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι έλαβε μία «όμορφη επιστολή» από τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, καθώς και ότι «κατά πάσα πιθανότητα» θα έχει τηλεφωνική συνομιλία μαζί του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης