Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,5% οι εξαγωγές της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,5% οι εξαγωγές της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2019
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι εξαγωγές της Γερμανίας θα σημειώσουν πτώση κατά -0,4% σε μηνιαία βάση
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τριών μηνών αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (10/5) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά +1,5% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -1,2% τον Φεβρουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση κατά -0,4%.
Σημειώνεται ότι η παραπάνω άνοδος ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν και οι εξαγωγές είχαν ενισχυθεί κατά +1,5%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά +0,4% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -1,6% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,3%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας να αυξηθεί στα 22,7 δισ. ευρώ, έναντι 18 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 20 δισ. ευρώ.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά +1,9%, έναντι ετήσιας ανόδου +4% τον Μάρτιο του 2019, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις εισαγωγές διαμορφώθηκε στο +4,5% έναντι +5,2% προηγουμένως.
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία αναμένεται να δημοσιεύσει τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που αφορούν την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης