Ο Putin εξήρε τη ρωσική ισχύ στη στρατιωτική παρέλαση για την 74η επέτειο από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας

Ο Putin εξήρε τη ρωσική ισχύ στη στρατιωτική παρέλαση για την 74η επέτειο από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας
Ο Putin εξήρε τη ρωσική ισχύ στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την 74η επέτειο από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας
Ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin δεσμεύθηκε σήμερα (9/5) να «ενισχύσει» τη στρατιωτική ισχύ της χώρας του με την ευκαιρία των εορτασμών για την 74η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας.
Ο Putin εκφώνησε ομιλία ενώπιον χιλιάδων στρατιωτών στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας λίγο πριν από την έναρξη της παραδοσιακής στρατιωτικής παρέλασης.
«Τα μαθήματα του τελευταίου πολέμου έχουν για μια ακόμη φορά αξία.
Κάναμε και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε τις υψηλές ικανότητες των ενόπλων δυνάμεών μας», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Οι στρατιώτες του σύγχρονου ρωσικού στρατού θα πρέπει να θυμούνται τον όρκο των Σοβιετικών στρατιωτών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν τους ναζί: «Θα πεθάνω αλλά δεν θα παραδοθώ», επεσήμανε ο Putin.
Σχεδόν 27 εκατομμύρια πολίτες της ΕΣΣΔ σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ η νίκη του 1945 έχει αναχθεί σε βασικό μύθο του ρωσικού πατριωτισμού και μεγαλείου.
Υπό την προεδρία του Putin οι εορτασμοί της επετείου έχουν γίνει πιο μεγαλοπρεπείς και διαρκούν δύο ημέρες.
Στρατιωτικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας, με την κρατική ρωσική τηλεόραση να μεταδίδει την παρέλαση στην αυτοανακηρυχθείσα αυτόνομη Δημοκρατία του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS