Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

CNL Capital: Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 8 εκατ. ευρώ και τη διανομή μερίσματος 0,13 ευρώ αποφάσισε η Γ.Σ.

tags :
CNL Capital: Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 8 εκατ. ευρώ και τη διανομή μερίσματος 0,13 ευρώ αποφάσισε η Γ.Σ.
Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 8 εκατ. ευρώ και τη διάθεση καθαρού μερίσματος στους μετόχους ύψους 0,13 ευρώ ανά μετοχή, αποφάσισε η Ετήσια Γ.Σ. των μετόχων της CNL Capital
Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 8 εκατ. ευρώ και τη διάθεση καθαρού μερίσματος στους μετόχους ύψους 0,13 ευρώ ανά μετοχή, αποφάσισε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της CNL Capital, όπως ανακοίνωσε σήμερα (9/5/2019) η εταιρεία.
Ειδικότερα, η εταιρεία με την επωνυμία «CNL Capital Ανώνυμη Εταιρεία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών -Διαχείριση Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων» και τον διακριτικό τίτλο «CNL CAPITAL Ε.Κ.Ε.Σ.-Δ.Ο.Ε.Ε. » εφεξής «η Εταιρεία», σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 133 παρ. 2 του ν. 4548/2018, όπως ισχύει, και της παρ. 4.1.3.3 παρ. 1 και 2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιεί ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της 8ης Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στις 18:00 στο Ξενοδοχείο Αμαλία στο Σύνταγμα, στην οδό Λεωφ. Αμαλίας 10 και συμμετείχαν 182 μέτοχοι (εκ των οποίων 36 με φυσική παρουσία και 146 με παροχή εξουσιοδότησης) οι οποίοι εκπροσωπούσαν 619.472 μετοχές της Εταιρείας επί συνόλου 784.500, δηλαδή το 78,96% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής.
Η Γενική Συνέλευση συνήλθε σε απαρτία και συνεδρίασε εγκύρως λαμβάνοντας τις παρακάτω αποφάσεις:
Επί του 1ου Θέματος: Υποβολή και έγκριση των Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2018 και των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών.
Ο Πρόεδρος παρουσίασε και πρότεινε την έγκριση, των ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων, που αφορούν στην κλειόμενη εταιρική χρήση 2018 και συνολικά την ετήσια Οικονομική Έκθεση που περιλαμβάνει, την Ετήσια Έκθεση Διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και την εκ του νόμου Δήλωση Εταιρικής Διακυβέρνησης όπως ενεκρίθησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά την συνεδρίαση αυτού της 20ης Μαρτίου 2019 καθώς και την από 21ης Μαρτίου 2019 Έκθεσης Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή κ. Παναγιώτη Κυριακόπουλου αναφορικά με τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 2018, όπως δημοσιεύθηκαν νομίμως στην νόμιμα καταχωρημένη στο Γ.Ε.ΜΗ. διεύθυνση της ιστοσελίδας της Εταιρείας (www.cnlcapital.eu) και υπεβλήθησαν ηλεκτρονικώς προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα, τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις που αφορούν στην κλειόμενη εταιρική χρήση 2018 (01.01.2018-31.12.2018) και συνολικά την ετήσια Οικονομική Έκθεση που συμπεριλαμβάνει την εκ του Νόμου Δήλωση Εταιρικής Διακυβέρνησης, την Ετήσια Έκθεση Διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και την Έκθεση Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή κ. Παναγιώτη Κυριακόπουλου αναφορικά με τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 2018, όπως αυτές υπεβλήθησαν και δημοσιεύθηκαν.
Επί του 2ου Θέματος: Έγκριση κατ’ άρθρο 108 του ν. 4548/2018 της συνολικής διαχείρισης της Εταιρείας από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την εταιρική χρήση 2018 και απαλλαγή των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη.
Ο Πρόεδρος πρότεινε στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων την έγκριση της συνολικής διαχείρισης που έλαβε χώρα από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την εταιρική χρήση 2018 και επίσης πρότεινε την απαλλαγή των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα, την έγκριση της συνολική διαχείρισης που έλαβε χώρα από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την εταιρική χρήση 2018 και απήλλαξε τους Ορκωτούς Ελεγκτές από κάθε ευθύνη.
Επί του 3ου Θέματος: Έγκριση διάθεσης κερδών της εταιρικής χρήσης 2018 και παρελθουσών χρήσεων.
Ο Πρόεδρος πρότεινε, σύμφωνα με την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της 20ης Μαρτίου 2019 και η Γενική Συνέλευση των Μετόχων ενέκρινε ομόφωνα, κατόπιν σχηματισμού τακτικού αποθεματικού για τη χρήση 2018 και προηγούμενων χρήσεων σύμφωνα με το Άρθρο 158 του Ν.4548/2018, συνολικού ποσού 9,729 ευρώ, τη διάθεση καθαρού μερίσματος στους μετόχους 0,13 ευρώ ανά μετοχή.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε πως, βάσει του Ν.2367/1995 που διέπει τις ΕΚΕΣ, για το μέρισμα αυτό καταβάλλεται εταιρικός φόρος 20% και το μέρισμα των 0,13 ευρώ ανά μετοχή καταβάλλεται στους μετόχους με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης.
Ο Πρόεδρος πρότεινε και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα, να οριστούν οι ημερομηνίες αποκοπής και διάθεσης του μερίσματος, όπως έχουν δημοσιευθεί στο Οικονομικό Ημερολόγιο της εταιρείας στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε ως ημερομηνία αποκοπής μερίσματος η Τρίτη 14 Μαΐου 2019, ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος (Record Date) η Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος η Δευτέρα 20 Μαΐου 2019.
Επίσης εγκρίθηκε και παρασχέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότηση να ρυθμίσει όλα τα διαδικαστικά θέματα για την υλοποίηση της απόφασης, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής της πληρώτριας τράπεζας.
Για τα σχετικά θέματα θα ακολουθήσει ανακοίνωση της Εταιρίας.
Επί του 4ου Θέματος: Έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση των Μετόχων πως δεν καταβλήθηκαν αμοιβές Μελών Διοικητικού Συμβουλίου κατά την χρήση 2018. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος πρότεινε, σύμφωνα με την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την μη καταβολή αμοιβών και κατά την τρέχουσα χρήση 2019.
Επί του 5ου Θέματος: Εκλογή Ελεγκτών για την εταιρική χρήση 2019 και καθορισμός αμοιβής τους.
Ο Πρόεδρος πρότεινε, κατόπιν σχετικής πρότασης της Επιτροπής Ελέγχου και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα, την εκλογή της εγγεγραμμένης στο Δημόσιο Μητρώο του άρθρου 14 του ν. 4449/2017 Ελεγκτικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΣΟΛ Α.Ε.» για την διενέργεια του υποχρεωτικού ελέγχου των ετήσιων και εξαμηνιαίων Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων για την τρέχουσα εταιρική χρήση 2019 (01.01.2019-31.12.2019) και ειδικότερα ως Τακτικό Ελεγκτή τον Μιχάλη Χατζησταυράκη (Α.Μ.26581) και ως Αναπληρωματικό Ελεγκτή τον Παναγιώτη Κυριακόπουλο (Α.Μ.13661).
Η έγκριση περιλαμβάνει την ανάθεση στην ως άνω Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών, της παράλληλης ανάληψης και της διαδικασίας έκδοσης του ετησίου φορολογικού πιστοποιητικού και της έκθεσης φορολογικής συμμόρφωσης της Εταιρείας για τη χρήση 2018, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 65Α του ν. 4174/2013.
Τέλος, η Γενική Συνέλευση, εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο όπως προβεί σε οριστική συμφωνία με την ως άνω Ελεγκτική Εταιρεία αναφορικά με το ύψος της αμοιβής της, καθώς επίσης και να αποστείλει την έγγραφη ειδοποίηση-εντολή στην εκλεγείσα Ελεγκτική Εταιρεία εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία της εκλογής της.
Επί του 6ου θέματος: Έγκριση της παραίτησης και αντικατάστασης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής και μελών Επιτροπής Ελέγχου.
Ο Πρόεδρος παρουσίασε και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα,τις αντικαταστάσεις των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ελέγχου που διενεργήθηκαν από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση της 2 Απριλίου 2018 ως την 8η Μαΐου 2019, ως ακολούθως:
-10/05/2018 Παραίτηση του Δημήτριου Δελώνα, αντικατάσταση του με τον Βασίλειο Αγαπητό, ως Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος
-23/05/2018 Παραίτηση του Ιωάννη Μπόμπα, αντικατάσταση του με τον Ευθύμιο Τσοκάνη, ως Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος
Αντίστοιχα με τις ως άνω αντικαταστάσεις των Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα, τις ανάλογες αντικαταστάσεις στην σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία μετά τους νέους διορισμούς, έχει την παρακάτω διάρθρωση:
Πρόεδρος, Βασίλειος Αγαπητός, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
Μέλος, Μάρκος Δράκος , Μη εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
Μέλος, Ευθύμιος Τσοκάνης, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε πως η Εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ισχύει για το υπόλοιπο της θητείας του ήδη εκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου με την από 15.11.2017 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ήτοι μέχρι την 14.11.2022.
Επί του 7ου Θέματος: Έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως 8.000.000 Ευρώ, διάρκειας έως 5 έτη και παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων αυτού.
Ο Πρόεδρος παρουσίασε την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και η Γενική Συνέλευση, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 8,000,000 Ευρώ κατ’ ανώτατο όριο, το οποίο θα παρέχει στους ομολογιούχους δικαίωμα προς απόληψη τόκου και διάρκειας έως 5 ετών και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων και την εκτέλεση όλων των απαραίτητων ενεργειών διάθεσής του.
Επί του 8ου θέματος: Τροποποίηση του άρθρου 9 (Αρμοδιότητα Γενικής Συνέλευσης) και του άρθρου 20 (Εξουσία – Αρμοδιότητες Διοικητικού Συμβουλίου) του καταστατικού της Εταιρείας.
Ο Πρόεδρος πρότεινε και η Γενική Συνέλευση των Μετόχων ενέκρινε ομόφωνα, την τροποποίηση του άρθρου 9 του Καταστατικού, αναφορικά με τη δυνατότητα διανομής κερδών ή προαιρετικών αποθεματικών μέσα στην τρέχουσα εταιρική χρήση με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Ειδικότερα ενέκρινε την εναρμόνιση του Καταστατικό της εταιρείας, με τον Ν.4548/2018 και συγκεκριμένα με το Άρθρο 162 παρ.3 όπου δεν απαιτείται εξουσιοδότηση από Γενική Συνέλευση για απόφαση διανομής κερδών μέσα στην ίδια χρήση.
Επί του 9ου Θέματος: Έγκριση διανομής προμερισμάτων από τα κέρδη της εταιρικής χρήσης 2019.
Ο Πρόεδρος πρότεινε και η Γενική Συνέλευση των Μετόχων, δυνάμει του άρθρου 9 του καταστατικού, ενέκρινε ομόφωνα την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, για τη διανομή προσωρινού μερίσματος από τα κέρδη της εταιρικής χρήσης 2019.
Για τον ακριβή ορισμό του χρόνου, τρόπου διανομής και μεγέθους του προμερίσματος αυτού εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας και κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 162 του Ν.4548/2018.
Επί του 10ου Θέματος: Έγκριση αγοράς ιδίων μετοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 49 του Ν.4548/2018.
Ο Πρόεδρος πρότεινε και η Γενική Συνέλευση των Μετόχων ενέκρινε ομόφωνα την ενεργοποίηση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας βάσει των διατάξεων του Άρθρου 49 του Ν.4548/2018 με τα εξής χαρακτηριστικά: Διάρκεια: 12 μήνες από την ημερομηνία της ΓΣ, ήτοι έως 7 Μαΐου 2020.
Ανώτατο όριο αγοράς μετοχών: 78.450 μετοχές, που αντιστοιχούν στο 10% του συνολικού αριθμού μετοχών της εταιρείας. Εύρος τιμών: από 1 Ευρώ έως 12 Ευρώ ανά μετοχή.
Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων, στη συνέχεια εξουσιοδότησε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διανομής των ίδιων μετοχών που θα αγοραστούν μέσω του προγράμματος αυτού, στη συνδεδεμένη με την εταιρεία Διαχειρίστρια CNL ΑΕΔΟΕΕ ή/και στο προσωπικό της. Ειδικότερα εγκρίθηκε, στο βαθμό που επιτρέπεται από την οικεία νομοθεσία, οι ως άνω μετοχές να διατεθούν στην διαχειρίστρια CNL ΑΕΔΟΕΕ ή/και το προσωπικό της, ως μέρος της ισχύουσας Αμοιβής Απόδοσης, δυνάμει της από 11/6/2018 σύμβασης διαχείρισης.
Τυχόν αδιάθετες μετοχές θα μπορούσαν να διατεθούν σε τρίτους επενδυτές ή να ακυρωθούν με τον τρόπο και σύμφωνα με τα χρονικά όρια που θέτει ο νόμος.
Επί του 11ου Θέματος: Παροχή αδείας σε Μέλη Δ.Σ. για την ενέργεια κατ’ επάγγελμα πράξεων που ανάγονται στους σκοπούς της Εταιρείας και συμμετοχή τους στη διοίκηση και διεύθυνση ομοειδών εταιρειών.
Ο Πρόεδρος πρότεινε και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 99,95% επί των εκπροσωπουμένων μετοχών και ψήφων, την παροχή αδείας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 98 παρ. 1 του ν. 4548/2018, προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές της Εταιρείας, προκειμένου να συμμετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στην διεύθυνση άλλων εταιρειών που επιδιώκουν όμοιους, συναφείς ή παρεμφερείς σκοπούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης