Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες πιέσεις στη Wall Street, καθώς κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Νέες πιέσεις στη Wall Street, καθώς κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα δεν θα καταστεί εφικτή
Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν σήμερα (9/5/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα δεν θα καταστεί εφικτή.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,7% στις 25.788 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,8% στις 2.857 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,9% χαμηλότερα, στις 7.867 μονάδες.


Σημαντικές απώλειες καταγράφουν εταιρείες με έκθεση στην Κίνα, όπως η Apple, η οποία σημειώνει πτώση άνω του 2%.
Οι μετοχές των Caterpillar και Boeing, δύο εταιρειών «ευαίσθητων» σε θέματα εμπορίου λόγω της έκθεσής τους στο εξωτερικό, καταγράφουν πτώση 2,3% και 2,1% αντίστοιχα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε χθες ότι η Κίνα «έσπασε τη συμφωνία» στην οποία είχε καταλήξει με τις ΗΠΑ και δεσμεύθηκε να μην υπαναχωρήσει στην επιβολή νέων δασμών στις κινεζικές εισαγωγές.
Από την πλευρά του, το Πεκίνο διεμήνυσε ότι είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα, με τον υπουργό Εμπορίου της Κίνας, Gao Feng, να εκφράζει την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί τα συμφέροντας της Κίνας σε έναν εμπορικό πόλεμο.
Σήμερα ξεκινούν στην Ουάσινγκτον νέες διήμερες εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση, περιμένοντας να δουν εάν μια ανακωχή της τελευταίας στιγμής θα μπορούσε να αποτρέψει μια σημαντική αύξηση στους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ., που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ αύριο.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν, πάντως, ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα διολίσθησε κατά 16,2% στα 20,7 δισ. δολ. τον Μάρτιο του 2019 -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2014.
Οι εξαγωγές των ΗΠΑ στην Κίνα σημείωσαν «άλμα» 23,6% τον Μάρτιο, ενώ οι εισαγωγές από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μειώθηκαν κατά 6,1%.
Ωστόσο, το συνολικό εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε ελαφρώς, κατά 1,5% στα 50 δισ. δολ.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Intel σημειώνει απώλειες άνω του 5%, μετά τη χθεσινή πτώση σχεδόν 5%, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει μονοψήφια αύξηση εσόδων και κερδών κατά τα επόμενα τρία χρόνια.
Η BMO υποβάθμισε τη μετοχή της εταιρείας σε «perform» από «outperform».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης