Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να παραμείνει σε ισχύ η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

Macron: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να παραμείνει σε ισχύ η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε την Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη να «μην παγιδεύονται σε καμία κλιμάκωση»
Την πρόθεση της Γαλλίας να κάνει τα πάντα ώστε να διατηρηθεί η πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση εξέφρασε σήμερα (9/5) ο πρόεδρος της χώρας, Emmanuel Macron, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρουμανία.
Ειδικότερα, ο κ. Macron επεσήμανε ότι η Γαλλία είναι πρόθυμη «να επεκτείνει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης», ενώ πρόσθεσε ότι το θέμα «θα αποτελέσει μέρος των συζητήσεων στη Συνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Το Ιράν πρέπει να παραμείνει σε αυτή τη συμφωνία και εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε την Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη να «μην παγιδεύονται σε καμία κλιμάκωση», καθώς και να «παρακολουθούν από κοινού τη συλλογική μας ασφάλεια».
Χθες (8/5) η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε τη μερική αναστολή των υποχρεώσεών της απέναντι στο Κοινο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, θέτοντας παράλληλα μία προθεσμία 60 ημερών στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αρθούν οι υφιστάμενες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος των ιρανικών πετρελαϊκών και τραπεζικών επιχειρήσεων.
«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τηρήσει την προθεσμία, η Τεχεράνη θα προχωρήσει σε περαιτέρω βήματα ώστε να τερματίσει τη συμμόρφωσή της με τη συμφωνία», ανέφερε χθες ο πρόεδρος της χώρας Hassan Rouhani, με την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απορρίπτει το «τελεσίγραφο» του Ιράν νωρίτερα εντός της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης