Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες πιέσεις στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι φόβοι για τους δασμούς των ΗΠΑ

tags :
Ήπιες πιέσεις στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι φόβοι για τους δασμούς των ΗΠΑ
Οι επενδυτές φοβούνται ότι ΗΠΑ και Κίνα δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία
Με ήπιες απώλειες άνοιξε σήμερα (8/5/2019) η Wall Street, με τους επενδυτές να φοβούνται ότι ΗΠΑ και Κίνα δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,2% στις 25.908 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 2.877 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα, στις 7.941 μονάδες.


Οι πρόσφατες απειλές του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα, προκαλούν έντονη ανησυχία στους επενδυτές για το μέλλον των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών του κόσμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dow Jones στη Wall Street εμφάνισε χθες τις υψηλότερες ημερήσιες απώλειές του από τις αρχές Ιανουαρίου 2019, καθώς διολίσθησε κατά 1,8%.
Οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει το επίσημο σημείωμα για την αύξηση των δασμών σε 25%, από 10% σήμερα, για 200 δισεκατομμύρια δολάρια κινεζικών αγαθών.
Οι νέοι δασμολογικοί συντελεστές θα τεθούν σε ισχύ από τις 10 Μαΐου 2019.
Πάντως, λίγο νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος Trump τουίταρε ότι Αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He, θα ταξιδέψει προς τις ΗΠΑ.
«Η Κίνα μόλις μας ενημέρωσε ότι τώρα έρχονται (οι αντιπρόεδροι) στις ΗΠΑ για μια συμφωνία.
Θα δούμε», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, ωστόσο σχολίασε πως είναι «ικανοποιημένος» με τους τρέχοντες δασμούς, μετριάζοντας τον ενθουσιασμό.
Η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας δημοσίευσε νωρίτερα τα στοιχεία που αφορούν το εμπορικό ισοζύγιο για τον Απρίλιο του 2019, και τα οποία αποδείχτηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι εξαγωγές της Κίνας υποχώρησαν κατά 2,7% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 14,2% του προηγούμενου μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά 3%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της χώρας κατέγραψαν άνοδο 4%, έναντι πτώσης 7,6% του Μαρτίου του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για περαιτέρω πτώση της τάξεως του 2,1%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας να διαμορφωθεί στα 13,8 δισ. δολ., από 32,6 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, κάτω των εκτιμήσεων για 34 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης