Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος: Ανάσα σε επιχειρήσεις και πολίτες τα μέτρα της κυβέρνησης - Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Μίχαλος: Ανάσα σε επιχειρήσεις και πολίτες τα μέτρα της κυβέρνησης - Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ αποτιμά θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο
Ώθηση στην αγοραστική κίνηση και στον τζίρο των επιχειρήσεων, ευελπιστούν οι επιχειρήσεις ότι θα φέρει η μείωση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, φυσικό αέριο, τρόφιμα και εστίαση, δηλαδή σε προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης καθώς θα διασώσει μέρος του εισοδήματος των καταναλωτών.
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
«Τα μέτρα αυτά, τα οποία μάλιστα, όπως δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός, θα γίνουν άμεσα νόμος του κράτους, δίνουν μεγάλη ανάσα στους πολίτες, αλλά και στις επιχειρήσεις» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τον ίδιο «από την εποχή της βίαιης ένταξης της χώρας στο ΔΝΤ και την εφαρμογή των μνημονίων λιτότητας, είναι η πρώτη φορά που στο σύνολό τους μέτρα που εξαγγέλλονται είναι στο σύνολο τους υποβοηθητικά για την οικονομία και την αγορά».
Ωστόσο, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι ο δρόμος είναι μακρύς, καθώς πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και την κοινωνική ασφάλιση, ώστε η χώρα να επιστρέψει πλήρως στην κανονικότητα και ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης