Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε χαμηλά τριών μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Απρίλιο 2019 - Στις 51,8 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Σε χαμηλά τριών μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Απρίλιο 2019 - Στις 51,8 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ιαπωνία αυξήθηκε στις 50,8 μονάδες
Οριακή επιβράδυνση σημείωσε η δραστηριότητα στην κλάδο υπηρεσιών της Ιαπωνίας για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (8/5) στοιχεία της Markit, ενισχύοντας ωστόσο για έναν ακόμα μήνα τη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες, έναντι 52 μονάδων τον Μάρτιο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, με τον δείκτη ωστόσο να παραμένει σε κοινή τροχιά με τον μέσο όρο των τελευταίων δύο ετών.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI αυξήθηκε στις 50,8 μονάδες, έναντι 50,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το επόμενο διάστημα να διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Makrit, οι νέες παραγγελίες από το εσωτερικό της χώρας για τον κλάδο υπηρεσιών σημείωσαν άνοδο σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές της χώρας συνέχισαν την πτώση.
Οι οικονομολόγοι της Markit ανέφεραν ότι υπήρξε σημαντική άνοδος στην απασχόληση του κλάδου, καθώς και αύξηση στις τιμές εισροών, ενώ πτώση σημειώθηκε και στις εξαγωγές του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία.
«Με τα σχόλια από τον μεταποιητικοό κλάδο να υπογραμμίζουν την αδυναμία των βιομηχανιών ημιαγωγών και οχημάτων, τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εγχώριες αγορές στην Ιαπωνία θα πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη στην ιαπωνική οικονομία», τόνισε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης