Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με θετικά προεκλογικά μέτρα ξορκίζει ο Τσίπρας το σάλο με τις διακοπές του σε θαλαμηγό

Με θετικά προεκλογικά μέτρα ξορκίζει ο Τσίπρας το σάλο με τις διακοπές του σε θαλαμηγό
Άλλωστε, το Μαξίμου επιθυμεί να μεταφερθεί το πεδίο της αντιπαράθεσης στο θέμα της οικονομίας
Στην σκιά της θύελλας που προκάλεσαν η υπόθεση Πολάκη και η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός το περασμένο καλοκαίρι έκανε διακοπές στην πολυτελή θαλαμηγό του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μέτρα ελάφρυνσης από το Ζάππειο.
Ήταν γνωστό, ήδη, πριν από το Πάσχα, ότι μετά τις γιορτές θα ερχόταν ένα πακέτο ελαφρύνσεων.
Ωστόσο, το βαρύ κλίμα των ημερών, φαίνεται ότι οδήγησε στην επίσπευσή του.
Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό ο πρωθυπουργός επιχειρεί ένα βήμα μπροστά με στόχο να φέρει την ατζέντα εκεί που ο ίδιος θεωρεί πως είναι προς το συμφέρον του.
Σε αυτό το πλαίσιο, ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι στα Ιωάννινα, κάλεσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Μέγαρο Μαξίμου και νωρίς το βράδυ της Τρίτης στήθηκε ένα σκηνικό στο Ζάππειο που σε πολλούς θύμισε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Με την επίσπευση του νέου πακέτου παροχών ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει, από τη μία πλευρά, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, να στοιχηθεί με τα κριτήρια ψήφου των πολιτών προσδοκώντας ότι θα βρει αντίκρυσμα στην κάλπη.
Από την άλλη πλευρά, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που έχουν στριμωχτεί πολλάκις το τελευταίο διάστημα αποκτούν ένα αφήγημα στο δρόμο προς τις κάλπες.
Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας, με το «χαρτί» των παροχών ανά χείρας, κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή που ξεκινά σήμερα το απόγευμα, θα επιχειρήσει να εστιάσει στην οικονομία επιβάλλοντας την ατζέντα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Άλλωστε, το Μαξίμου επιθυμεί να μεταφερθεί το πεδίο της αντιπαράθεσης στο θέμα της οικονομίας καθώς εκεί θεωρεί ότι υπερτερεί η κυβέρνηση ενώ θεωρεί ότι η ΝΔ ουσιαστικά, δεν μπορεί να κάνει κριτική διότι είναι το κόμμα που ψηφίζει στη Βουλή όσα φέρνει η κυβέρνηση.
Προφανώς το νέο πακέτο παροχών που περικλείει τη θεσμοθέτηση 13ης σύνταξης (περίπου όσο το δώρο Πάσχα, η οποία θα δοθεί προεκλογικά μέσα στον Μάιο), τη μείωση ΦΠΑ  στην εστίαση και τα τρόφιμα από το 24% στο 13% και στην ενέργεια  από το  13% στο 6% αλλά και μέτρα που θα αφορούν την επόμενη κυβέρνηση όπως μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, έχει θετικό πρόσημο.
Και αναμφισβήτητα αποτελεί μια προσπάθεια της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού να ξαναπιάσει το νήμα με το κοινό που τον στήριξε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και το δημοψήφισμα.
Γι αυτό κι έχει ταξικό πρόσημο η πολιτική του και τα όσα ανακοίνωσε, εκτιμούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύει και στη μεσαία τάξη που δεν θέλει να την αφήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος, όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικά στελέχη, έχει εντάξει στην ατζέντα του τη μείωση της φορολογίας.
Από το στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θεωρούν ανάξιες σχολιασμού τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα για το 2020, επισημαίνοντας ότι σε λίγο καιρό δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί.
«Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή.
Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαίου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία.
Προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την Άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.
Παράλληλα η Αξιωματική Αντιπολίτευση τονίζει πως «την ώρα, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους».

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης