Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Οι αγορές ιδίων μετοχών αποτελούν το βασικό στήριγμα για τη Wall Street

BofA: Οι αγορές ιδίων μετοχών αποτελούν το βασικό στήριγμα για τη Wall Street
Έκθεση της BofA Merrill Lynch για τις αγορές 
Οι επενδυτές υιοθέτησαν μία πιο παθητική στάση μετά τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, παρατηρεί σε έκθεσή της η Bank of America (BofA) Merrill Lynch, υπογραμμίζοντας ότι η Wall Street συνεχίζει να στηρίζεται σημαντικά από τις αγορές ιδίων μετοχών στις οποίες προχωρούν μαζικά οι εισηγμένες, με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι.
Η αμερικανική τράπεζα σημειώνει πως οι πελάτες της παρουσίασαν εκροές από τη Wall Street την περασμένη εβδομάδα, για δεύτερο συνεχόμενο επταήμερο.
Σε ό,τι αφορά στις αγορές ιδίων μετοχών, έχουν αυξηθεί κατά 20% εντός του 2019 μέχρι στιγμής, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018.
Η τράπεζα προσθέτει ότι η αύξηση έχει επιβραδυνθεί πρόσφατα ενώ θα κορυφωθεί στα τέλη Μάη.
Το 2018, οι αμερικανικές εταιρείες έδωσαν στους μετόχους ποσό-ρεκόρ 1,25 τρισ. δολαρίων σε μερίσματα, με τις επαναγορές ιδίων μετοχών να αφορούν τα 797,9 δισεκ. δολάρια, επισημαίνεται.
Παρά την αποστροφή των επενδυτών στις μετοχές, το ενδιαφέρον για τα ETFs έχει αυξηθεί, υπογραμμίζεται, με τις ροές κεφαλαίων να είναι θετικές τις τελευταίες εβδομάδες -ήτοι 1 δισεκ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης