Διεθνή

Erdogan: Οικονομικό σαμποτάζ, η πτώση της τουρκικής λίρας - Θα το αντιμετωπίσουμε, όπως αντιμετωπίσαμε τους τρομοκράτες

Erdogan: Οικονομικό σαμποτάζ, η πτώση της τουρκικής λίρας - Θα το αντιμετωπίσουμε, όπως αντιμετωπίσαμε τους τρομοκράτες
Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, χαιρέτισε την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη
Σε... οικονομικό σαμποτάζ αποδίδει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, την πτώση της τουρκικής λίρας, στον απόηχο της απόφασης της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής για ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.
Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα αποκρούσει τις επιθέσεις στην οικονομία.
«Τι θα κάνουμε λοιπόν;
Από τώρα και στο εξής, θα κάνουμε αυτό που κάναμε στους τρομοκράτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, ο Erdogan χαιρέτισε την απόφαση για ακύρωση των δημοτικών εκλογών που είχε κερδίσει η αντιπολίτευση στην Κωνσταντινούπολη και υποστήριξε πως πρόκειται για την «καλύτερη απόφαση» διότι υπήρξε «οργανωμένη διαφθορά» και παρανομία και πως η ακύρωσή τους αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της δημοκρατίας.
«Θεωρούμε πως η απόφαση αυτή ήταν η καλύτερη για να ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να επιλύσουμε τα προβλήματά μας μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και του δικαίου και για να πρυτανεύσει η λαϊκή βούληση», δήλωσε ο Erdogan σε ομιλία του ενώπιον βουλευτών του κόμματός του.
«Πιστεύουμε πως υπήρξε οργανωμένη διαφθορά και πλήρης παρανομία στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη», υπογράμμισε.
Στο πλαίσιο αυτό, οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης καλούνται να ξαναψηφίσουν στις 23 Ιουνίου για τον δήμαρχό τους.
Ο Erdogan, ο οποίος αντέδρασε σήμερα για πρώτη φορά δημόσια στην απόφαση της YSK, απέρριψε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.
«Τα στοιχεία που παράσχαμε είναι πολύ στέρεα (...) και δεν μπορούν να αντικρουσθούν», υποστήριξε αναφερόμενος στις πολλές προσφυγές που κατατέθηκαν από το AKP στην YSK αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.
«Πιστεύουμε ειλικρινά πως οι εκλογές σηματοδοτήθηκαν από καταχρήσεις οι οποίες διαπράχθηκαν με οργανωμένο τρόπο», υποστήριξε κάνοντας λόγο για «έναν σφετερισμό της λαϊκής βούλησης».
Η ακύρωση των εκλογών θα επιτρέψει, σύμφωνα με τον Erdogan, «να αρθούν οι αμφιβολίες αναφορικά με τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη» και «να ενισχυθεί η δημοκρατία μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης