Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 50,8 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 50,8 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο δείκτης δραστηριότητας του κατασκευαστικού κλάδου επανήλθε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων
Ανάκαμψη κατέγραψε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου της Γαλλίας για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/5) στοιχεία της Markit, επιστρέφοντας πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ειδικότερα, ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 50,8 μονάδες, έναντι 49 μονάδων τον Μάρτιο του 2019, γεγονός που αποτελεί τη δεύτερη άνοδο της δραστηριότητας κατά το τρέχον έτος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η αύξηση που σημειώθηκε στον τομέα κατοικιών αντιστάθμισε την πτώση που σημειώθηκε στους τομείς εμπορικών κτηρίων και πολιτικών μηχανικών, ενώ οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Ωστόσο, η απασχόληση του κλάδου αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τριών μηνών, ενώ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.
Όσον αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, ο σχετικός υποδείκτης υποχώρησε σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ενώ παρέμεινε χαμηλότερα σε σύγκριση με τον μέσο όρο του πρώτου τριμήνου του 2019.
«Ο γαλλικός κατασκευαστικός κλάδος παρουσίασε περαιτέρω διακυμάνσεις στη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, συνεχίζοντας την τάσει που παρατηρείται μέχρι στιγμής το 2019», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Elliot Kerr, προσθέτοντας ότι «μετά την οριακή πτώση της κατασκευαστικής δραστηριότητας τον Μάρτιο, υπήρξε μία μικρή ανάκαμψη τον Απρίλιο».
Ο κ. Kerr διευκρίνησε ωστόσο ότι «ο Απρίλιος ήταν ο πρώτος μήνας από τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια του οποίου το ποσοστό της δημιουργίας θέσεων εργασίας επιταχύνθηκε», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «η ταχύτερη αύξηση της απασχόλησης θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μία σταθερή αύξηση της δραστηριότητας, τερματίζοντας την πρόσφατη πορεία μεταβλητότητας».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης