Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο - Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων το αμερικανικό αργό με πτώση -1,3%

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο - Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων το αμερικανικό αργό με πτώση -1,3%
Ξεπέρασαν το 2% οι απώλειες για το Brent
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε σήμερα Τρίτη (7/5) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες του -3% που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξεως του -2,09% στα 69,75 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,3% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,44 δολ. ανά βαρέλι και να διολισθαίνει σε χαμηλό πέντε εβδομάδων.

Την περασμένη Κυριακή (5/5) ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump εξέφρασε την πρόθεσή του να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, αντιστρέφοντας την απόφαση που είχε λάβει τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς οι εμπορικές συνομιλίες των δύο χωρών βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Οι δηλώσεις επανέφεραν τον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, θέτοντας παράλληλα υπό αμφισβήτηση το εάν οι δύο χώρες θα καταλήξουν εν τέλει σε μία εμπορική συμφωνία.
«Η ξαφνική σκληρή γραμμή του Trump στους δασμούς της Κίνας έχει τρομάξει τους επενδυτές, οι οποίοι προσπαθούν να μειώσουν τα επίπεδα κινδύνου στις αγορές», υπογράμμισε ο αναλυτής της London Capital Group, Jasper Lawler, προσθέτοντας ότι «η προοπτική του να εκτροχιαστούν οι εμπορικές συνομιλίες μηνών από τον Trump έχει αυξήσει τις ανησυχίες σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση για το πετρέλαιο».
Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Κίνας Liu He αναμένεται να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον αργότερα εντός της εβδομάδας προκειμένου να συνεχίσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης