Σε χαμηλά 7 μηνών η λίρα Τουρκίας - Έσπασε το ψυχολογικό όριο των 6 λιρών/δολ.

Σε χαμηλά 7 μηνών η λίρα Τουρκίας - Έσπασε το ψυχολογικό όριο των 6 λιρών/δολ.
Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε έως 0,7% στις 6,0048 λίρες ανά δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο επτά μηνών
Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 6 λιρών ανά δολάριο υποχώρησε η λίρα Τουρκίας, για να ανακάμψει στη συνέχεια, καθώς οι χρηματιστές προετοιμάζονται για την προοπτική μίας παρατεταμένης πολιτικής αναταραχής και το sell off των παγκόσμιων αγορών ενίσχυσε την πίεση στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, μεταδίδει το Bloomberg.
Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε έως 0,7% στις 6,0048 λίρες ανά δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο επτά μηνών.
Περί τις 13:30 η ισοτιμία διαμορφωνόταν στις 5,9953 λίρες ανά δολάριο.
Οι απώλειες της λίρας ενισχύονται από το παγκόσμιο κύμα πωλήσεων στις αγορές μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.

Η ανώτατη εκλογική Αρχή της Τουρκίας αναμένεται να αποφασίσει σήμερα σχετικά με το αίτημα του κυβερνώντος κόμματος AK για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε ηττηθεί με μικρή διαφορά.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κάλεσε το Σάββατο τις Αρχές να προκηρύξουν νέες εκλογές στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Η πιθανότητα νέων εκλογών βάρυνε πολύ στη διάθεση για στοιχεία ενεργητικού σε τουρκική λίρα.
Οι επενδυτές λένε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική ένταση, σε λαϊκίστικα οικονομικά μέτρα που θα καθυστερήσουν περαιτέρω τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές για την προσαρμογή της οικονομίας και να στιγματίσει την υποχωρούσα δημοκρατική θέση της χώρας .

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS