Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικά κέρδη για το πετρέλαιο παρά την κόντρα ΗΠΑ και Κίνας - Άνοδος +1,07% για το Brent

Σημαντικά κέρδη για το πετρέλαιο παρά την κόντρα ΗΠΑ και Κίνας - Άνοδος +1,07% για το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο 1,36%
(upd) Ολική επαναφορά για το πετρέλαιο, το οποίο όχι μόνο κατόρθωσε να καλύψει όλες τις αρχικές απώλειές του, που έφθασαν στο 2%, αλλά τελικά ολοκλήρωσε τη σημερινή (06/05/2019) συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη.
Ο μαύρος χρυσός, όπως και οι περισσότερες αγορές, αντέδρασε με ισχυρή πτώση στην απειλή του Donald Trump για επιπλέον δασμούς στην Κίνα, αλά τελικώς οι επενδυτές... ηρέμησαν

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent είχε άνοδο 1,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,61 δολ. ανά βαρέλι, αν και ενδοσυνεδριακά είχε απώλειες που ξεπέρασαν το 2%.
Την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε κέρδη της τάξεως του 1,36% (αν και είχε, επίσης, ενδοσυνεδριακή πτώση άνω του 2%) στα 62,78 δολ. ανά βαρέλι.

Χθες (5/5) ο Αμερικανικός πρόεδρος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα αυξήσει στο 25% τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισ. δολαρίων, έναντι 10% προηγουμένως, ενώ στο 25% αναμένονται να διαμορφωθούν και οι σαμοί απέναντι σε προϊόντα τα οποία μέχρι στιγμής περέμεναν αδασμολόγητα.
Η κίνηση του Donald Trump προκάλεσε ανησυχίες ότι η Κίνα θα μπορούσε να ακυρώσει τις εμπορικές συνομιλίες που έχει προγραμματίσει με τις ΗΠΑ αργότερα εντός της εβδομάδας, ωστόσο δημοσίευμα της South China Morning Post ανέφερε ότι η Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He θα ταξιδέψει κανονικά στην Ουάσιγκτον τις επόμενες μέρες.
Όσον αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε πτώση κατά 3 εξέδρες, στις 183 συνολικά, την ίδια στιγμή που η παραγωγή πετρελαίου της χώρας παραμένει στα 12,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα οποία αποτελούν επίπεδο ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης