Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ακονίζουν μαχαίρια Τσίπρας και Μητσοτάκης, μεταφέρουν την μάχη εντυπώσεων του ντιμπέιτ στη Βουλή με την ψήφο εμπιστοσύνης

Ακονίζουν μαχαίρια Τσίπρας και Μητσοτάκης, μεταφέρουν την μάχη εντυπώσεων του ντιμπέιτ στη Βουλή με την ψήφο εμπιστοσύνης
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο επιθυμούν η συζήτηση να επικεντρωθεί στην οικονομία καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει το πλεονέκτημα
Μόλις τρεις εβδομάδες απομένουν ως τις εκλογικές αναμετρήσεις της 26ης Μαΐου και οι εκστρατείες των κομμάτων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.
Οι πολιτικοί αρχηγοί μπαίνουν στην τελική ευθεία του προεκλογικού τους αγώνα με περιοδείες στην περιφέρεια και σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Κυριακή επισκέφθηκε τη Δράμα και την Καβάλα ενώ ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στην Ξάνθη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τις περιοδείες του στην περιφέρεια ξεδιπλώνει το κυβερνητικό του πρόγραμμα που στηρίζεται στο τρίπτυχο μείωση φορολογίας, προσέλκυση επενδύσεων και νέες θέσεις εργασίας.
Στην κυβέρνηση, από την πλευρά τους, εκτιμούν πως μέσω παροχών μπορούν να γυρίσουν το σε βάρος τους δημοσκοπικό κλίμα που επικρατεί και επιμένουν στη διεξαγωγή ντιμπέιτ κάτι που η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει απορρίψει.
Η προσοχή πάντως στρέφεται πλέον στη Βουλή όπου ανοίγει η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατόπιν πρότασης μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη.
΄Άλλωστε, στην τριήμερη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας θα κριθούν όπως εκτιμάται και οι προεκλογικές εντυπώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, σήμερα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα καταθέσει την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ωστόσο, η συζήτηση δεν θα ξεκινήσει αμέσως όπως συνέβη την προηγούμενη φορά.
Θα ακολουθηθεί ο κανονισμός αυτή τη φορά, όπως άφηναν να εννοηθεί τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικά στελέχη κι έτσι η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη 8 Μαίου 2019. 

Προετοιμάζονται για εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση

Πάντως, οι δύο μονομάχοι προετοιμάζονται για μία σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης καθώς η ΝΔ απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ των δύο αρχηγών στις ευρωεκλογές παραπέμποντας την εν λόγω αναμέτρηση για τις εθνικές εκλογές.
Η συζήτηση στη Βουλή πάντως αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει τον απολογισμό του έργου του ενώ αναμένεται να θέσει ξεκάθαρα το δίλημμα των εκλογών το οποίο περικλείεται στο ερώτημα «με τις ελίτ ή με τους πολλούς;».
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως, επιθυμούν η συζήτηση να επικεντρωθεί στην οικονομία καθώς θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει το πλεονέκτημα.
Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη διατείνονται ότι οι αριθμοί στηρίζουν τον πρωθυπουργό, όπως και τα αποτελέσματα της οικονομίας, η έξοδος στις αγορές, οι αξιολογήσεις ενώ εκφράζουν την πεποίθηση ότι το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψηφίζει τα μέτρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρνει στη Βουλή, αποτελεί μια επιβεβαίωση.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιμείνει, στο επίπεδο της πολιτικής τακτικής, να πιέζει τον πρόεδρο της ΝΔ, με συνεχή αιτήματα για τηλεοπτική αντιπαράθεση των δύο αρχηγών καθώς θεωρεί ότι έχει το επικοινωνιακό πλεονέκτημα.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με στελέχη της Πειραιώς, αναμένεται να εστιάσει την κριτική του στα προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα έτσι ώστε να αποδομήσει βασικούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής.
Στην ίδια γραμμή θα κινηθούν και όλα τα κορυφαία στελέση της ΝΔ που θα ανέβουν στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης