Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Καλούμε τον κόσμο να πάει σε όλες τις κάλπες με ενιαίο κριτήριο – Μόνη επιλογή η ενίσχυση του ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Καλούμε τον κόσμο να πάει σε όλες τις κάλπες με ενιαίο κριτήριο – Μόνη επιλογή η ενίσχυση του ΚΚΕ
«Tο ΚΚΕ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που λέει στο λαό την αλήθεια», σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα
Τον κόσμο να πάει σε όλες τις κάλπες με ενιαίο κριτήριο καλεί ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στο διακύβευμα των πολλαπλών εκλογικών μαχών.
Ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα hellasjournal.com, υπογραμμίζει ότι «η ΕΕ είναι αυτή που σχεδιάζει, η κυβέρνηση υλοποιεί και η τοπική διοίκηση εξειδικεύει την αντιλαϊκή πολιτική που βιώνουμε όλοι.
Άρα, υπάρχουν τρεις κάλπες και μια επιλογή: Να απορριφθεί αυτή η πολιτική με την ενίσχυση του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, τα διάφορα κόμματα-μπαλαντέρ σε αυτόν τον κάλπικο διπολισμό, επικεντρώνουν στο ποια κυβέρνηση από το γνωστό αντιλαϊκό δίπολο, θα υπάρχει την επόμενη ημέρα.
Ξέρουμε καλά όμως πλέον τι θα κάνουν αύριο όλοι τους.
Ξέρουμε ότι θα διατηρήσουν τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, τους μνημονιακούς νόμους, όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Κομισιόν.
Θα διατηρήσουν τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ».
Υπογραμμίζει ότι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, «τον τόνο δίνουν εκπρόσωποι της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, απομεινάρια των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ο λαός τους έστειλε στα “αζήτητα” μέχρι και μεγιστάνες του πλούτου», σημειώνοντας πως είναι λογικό «να αγχώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βλέπει δεκάδες πρώην στελέχη ή οπαδούς του σε όλη τη χώρα, αγνούς αγωνιστές που πίστεψαν στο εμπόριο ελπίδων και είδαν τους αντιμνημονιακούς να γίνονται μνημονιακοί, το “ΌΧΙ” στα μνημόνια να γίνεται “ΝΑΙ”, σήμερα να δηλώνουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ εκτιμώντας τη συνεπή στάση που κράτησε, χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος».
Προσθέτει ότι «τέτοιοι υπάρχουν και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όσο και στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια».
Ο στόχος του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «είναι να εκφραστεί σε όλες τις κάλπες το κλίμα πλατιάς συμπόρευσης με το ΚΚΕ, που υπάρχει.
Να στείλει ο λαός μας αγωνιστικό, αισιόδοξο μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».
Αναφορικά με τις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ και Ελλάδας, τονίζει πως «είμαστε μέσα σε ένα “ανατολίτικο παζάρι”».
Όπως εξηγεί, «η αστική τάξη της Τουρκίας, μιας χώρας, που ανήκει στις 20 ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες με τον 2ο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ “παζαρεύει” για τις υπέρμετρες φιλοδοξίες της.
Παζαρεύει με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.
Αξιοποιεί την αντιπαράθεση αυτών των δυνάμεων με τη Ρωσία, που διεξάγεται σε πολλά οικονομικά και γεωπολιτικά μέτωπα», ενώ «μεταξύ άλλων, εποφθαλμιά τον φυσικό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου».
Συμπληρώνει ότι στην Ελλάδα  η αστική τάξη βρίσκεται σε μια αμφίδρομη σχέση ανταγωνισμού και συνεργασίας με την αστική τάξη της Τουρκίας.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει επικίνδυνη την «εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη της ΝΔ και των άλλων ευρωατλαντικών κομμάτων».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι «το ΝΑΤΟ κι η ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών, την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου», προσθέτοντας ότι «αυτό φαίνεται στο παράδειγμα ότι το 40% του εδάφους της Κύπρου παραμένει υπό κατοχή από τη “σύμμαχη” στο ΝΑΤΟ Τουρκία, που αμφισβητεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας, προβάλλοντας ακόμα και εδαφικές διεκδικήσεις».
Κληθείς να κρίνει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και στο Κυπριακό, απαντά  πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην 4ετή θητεία της πότε αντιμετώπισε αυτές τις προκλήσεις με την “πεπατημένη” που βρήκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάνοντας πως δεν συμβαίνει τίποτα, εφησυχάζοντας το λαό, πως οι “ισχυροί σύμμαχοι” τάχατες θα μας υπερασπιστούν και πότε με “λεονταρισμούς”», συμπληρώνοντας ότι «το πρόβλημα της τουρκικής επιθετικότητας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, δεν επιλύεται ούτε με ενδοτικότητα, ούτε με “λεονταρισμούς”, πολύ περισσότερο δεν λύνεται με την εμβάθυνση της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ, με το “εξοπλιστικό κυνηγητό” ή με τη στρατιωτικοποίηση των κοινωνιών μας».
Κατά τον ίδιο, «το ζήτημα της ενέργειας αντί για ευλογία, δυστυχώς, δρα ενισχυτικά σ’ αυτούς τους κινδύνους».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολιάζει πως «ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι», λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι μια συμφωνία αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής, που εντάσσεται στον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό για την ένταξη των Δυτ. Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που λέει στο λαό την αλήθεια» και πως «είναι ανάγκη, λοιπόν, να ενισχυθεί αποφασιστικά η φωνή του στις προσεχείς ευρωεκλογές, ακόμη κι από εκείνους που διατηρούν επιμέρους επιφυλάξεις για το ΚΚΕ, αλλά αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα ύπαρξης κι ενδυνάμωσης της λαϊκής αντίστασης στις “θύελλες”, που έχουμε μπροστά μας».
Για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, αναφέρει ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος , που «είναι μέρος της βρώμικης επέμβασης των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «για την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα, η ελληνική κυβέρνηση με καθυστέρηση 24 ωρών το μόνο που έκανε ήταν να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως “μεντεσέ” των Αμερικάνων και της ΕΕ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν καταδίκασε την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον του εκλεγμένου προέδρου της χώρας και του βενεζουελάνικου λαού, αλλά υιοθέτησε κι όλους τους στόχους της λεγόμενης “αντιπολίτευσης”, συντασσόμενη ανοιχτά με τις θέσεις της ΕΕ που παραπέμπουν ξεκάθαρα σ’ ένα “ήπιο πραξικόπημα” στη Βενεζουέλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης