Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Η υιοθέτηση νέων θετικών μέτρων προκύπτει από τις δυνατότητες της οικονομίας

Σκουρλέτης: Η υιοθέτηση νέων θετικών μέτρων προκύπτει από τις δυνατότητες της οικονομίας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να διευρύνει τα όρια της Αριστεράς», σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη
«Η υιοθέτηση μιας σειράς νέων θετικών μέτρων προκύπτει από τις δυνατότητες της  ίδιας της οικονομίας», αναφέρει  ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», σημειώνοντας πως «είναι το αποτέλεσμα της εξόδου από τα μνημόνια, της ανάκτησης της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας και της σαφούς αναπτυξιακής πορείας της.
Όσον αφορά τη στάση της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στα μεσαία στρώματα, ο ίδιος υπενθυμίζει ότι  η ζημιά που υπέστησαν μέσα σε πέντε χρόνια (2009-2014) ήταν πρωτοφανής, αφού το μέσο καθαρό εισόδημά τους  μειώθηκε κατά 31,5%, ενώ την περίοδο 2008-2014 επίσης είχαμε μείωση του αριθμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) κατά 165.000 (-19%) και την περίοδο 2014-2018 είχαμε αύξηση του αριθμού των ΜμΕ κατά 43.000 (6,2%) (Eurostat, SME Performance Review).
«Τα μεσαία στρώματα λοιπόν, συρρικνώθηκαν επί διακυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, δεν αφανίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως διατείνεται η αντιπολίτευση», τονίζει χαρακτηριστικά.
Σημειώνει δε, πως «η αυξημένη εποπτεία που ασκείται στην οικονομία μας - σημειωτέον ότι το σύνολο των ευρωπαϊκών οικονομιών σήμερα εποπτεύεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς -  δεν σημαίνει την άδειά τους για τη νομοθέτηση των όποιων οικονομικών μέτρων, χωρίς βέβαια να υποτιμάμε τις εκτιμήσεις τους».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «κατόρθωσε να διευρύνει τα όρια της Αριστεράς, να εκφράσει ευρύτερες ανάγκες και να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη ανατρέποντας τον φαύλο δικομματισμό» και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε ένα ευρύτερο άμορφο και ασπόνδυλο κεντροαριστερό μόρφωμα».
Κληθείς να εκτιμήσει αν θα μπορούσε να διευκολύνει την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ μια οικιοθελής παραίτηση του κ. Πολάκη μετά την αντιπαράθεση του με τον κ. Κυμπουρόπουλο, ο κ. Σκουρλέτης απαντά ότι «από αυτή την υπόθεση κρατώ την υποχρέωση της πολιτείας να δημιουργεί συνθήκες ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία.
Και εδώ δεν μπορώ παρά να επισημάνω πως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κινήθηκαν ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση τα προηγούμενα χρόνια.
Για τον νεοφιλελευθερισμό οι ίσες ευκαιρίες για τους ανάπηρους συμπολίτες μας οδηγούν σε περιττές δαπάνες.
Τώρα, για τον Παύλο, αν  ο χρόνος γύριζε πίσω νομίζω πως θα έλεγε αυτά που ήθελε να πει με διαφορετικά λόγια και τρόπο».
«Καμιά φορά μπορούμε να κερδίζουμε ακόμα  και όταν παραδεχόμαστε τα λάθη μας», καταλήγει ο κ. Σκουρλέτης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης