Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τι λέει η Ρωσία για την τηλεφωνική επικοινωνία του Trump με τον Putin – Τι είπαν για τη Βενεζουέλα

Τι λέει η Ρωσία για την τηλεφωνική επικοινωνία του Trump με τον Putin – Τι είπαν για τη Βενεζουέλα
Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών είχε διάρκεια μιάμισης ώρας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump είχε μία μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του την Παρασκευή (3/5), κατά την οποία ο Vladimir Putin τον προέτρεψε να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας και τον προειδοποίησε, να μην αναμιχθεί στην κρίση της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.
Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών είχε διάρκεια μιάμισης ώρας και σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία, Trump – Putin ανέλαβαν «κοινή δέσμευση για εντατικοποίηση του διαλόγου σε διάφορους τομείς, μεταξύ άλλων για ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sarah Huckabee Sanders.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε το Σάββατο (4/5) στο Twitter ότι υπήρχαν «τεράστιες δυνατότητες για μια καλή / σπουδαία σχέση με τη Ρωσία».
Την Παρασκευή (3/5), ο Trump δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο ότι ο Putin τον διαβεβαίωσε πως η Μόσχα δεν επιδιώκει να «εμπλακεί» στην κρίση στη Βενεζουέλα, παρά τους ισχυρισμούς των κορυφαίων συμβούλων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ ότι το Κρεμλίνο προσφέρει κρίσιμη υποστήριξη στο καθεστώς του Maduro, σημειώνει το Bloomberg.
«Δεν επιδιώκει να εμπλακεί στη Βενεζουέλα εκτός από το ότι θα ήθελε να δει κάτι θετικό για τη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Trump για τον Ρώσο πρόεδρο.
«Και νιώθω με τον ίδιο τρόπο», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης