Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εγκαινιάστηκε η απευθείας πτήση Αθήνα - Σικάγο με τις ευχές του Αμερικανού Πρέσβη

Εγκαινιάστηκε η απευθείας πτήση Αθήνα - Σικάγο με τις ευχές του Αμερικανού Πρέσβη
H αεροπορική γραμμή ενώνει την Ελλάδα με τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα της διασποράς καθώς στο Σικάγο έφτασαν οι πρώτοι έλληνες μετανάστες τη δεκαετία του 1840
Εγκαινιάστηκε σήμερα (4/5) η απευθείας αεροπορική ένωση της Αθήνας με το Σικάγο καθώς απογειώθηκε το πρώτο αεροπλάνο της American Airlines που θα εκτελεί πλέον το δρομολόγιο.
Η αναχώρηση των επιβατών της πτήσης έγινε σε πανηγυρικό ύφος παρουσία της πρώην υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Geoffrey Pyatt ο οποίος τόνισε πως η «αεροπορική γραμμή ενώνει την Ελλάδα με τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα της διασποράς» καθώς στο Σικάγο έφτασαν οι πρώτοι έλληνες μετανάστες τη δεκαετία του 1840.
Ο Αμερικανός πρέσβης ευχήθηκε στα ελληνικά «καλό ταξίδι» στους πρώτους επιβάτες της πτήσεις, λέγοντας ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.
Λίγο αργότερα σε ένα tweet του έγραψε:
"Καλό ταξίδι στους πρώτους επιβάτες της απευθείας πτήσης της Αmerican Airlines από Αθήνα για Σικάγο! Επικροτώ τις προσπάθειες για την αύξηση των άμεσων συνδέσεων των ΗΠΑ και της Ελλάδας και ελπίζω ότι θα αναπτυχθούν σε μόνιμες, ετήσιες πτήσεις, οι οποίες θα οικοδομήσουν  δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων".



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης