Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Μας ενδιαφέρει η ενίσχυση του ρεύματος Macron στην Ευρώπη

Θεοδωράκης: Μας ενδιαφέρει η ενίσχυση του ρεύματος Macron στην Ευρώπη
Ο Στ. Θεοδωράκης ζήτησε από τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη διάλογο επί των ευρωπαϊκών θεμάτων
«Η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να κάνει βήματα μπροστά, εάν δεν κινηθεί, θα σαπίσει», τόνισε από την Ξάνθη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι 6.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους για αντιευρωπαϊκό κλίμα και καλλιέργεια της λογικής πως για όλα φταίει η Ευρώπη, την ίδια ώρα που οι υπουργοί των κυβερνήσεων τους έλεγαν στους Έλληνες «εγώ δεν θα σου έκοβα τίποτα, η Ευρώπη μου λέει να τα κόψω».
Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη διάλογο επί των ευρωπαϊκών θεμάτων και ξεκαθάρισε πως πρόβλημα στην Ευρώπη δεν δημιουργούν μόνο οι ακροδεξιοί, με τους οποίους ο κ. Τσίπρας τώρα συγκρούεται μετά από τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησης μαζί τους, αλλά «και τα δημαγωγικά και λαϊκίστικα στοιχεία που και ο ίδιος εξέφρασε».
Παράλληλα, αναφερόμενος στη ΝΔ, είπε ότι για τον κ. Μητσοτάκη οι ευρωεκλογές αποτελούν «το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα που θα ξανακάνει υπουργούς τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη».
Σχετικά με την υποψηφιότητα του Μ. Weber για την προεδρία της Κομισιόν, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως η ατζέντα του εκλεκτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι προφανώς εναντίον των Ελλήνων και αναρωτήθηκε το λόγο που η ΝΔ επενδύει πάνω σε «έναν άνθρωπο που εκφράζει πολύ συντηρητικές απόψεις και έχει ελληνοφοβία».
Ερωτηθείς για το κατά πόσο μία μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, απάντησε: «Η δύναμή σου δεν εξαρτάται μόνο από τον πληθυσμό σου, αλλά από τις μεγάλες ή μικρές συμμαχίες σου. Ψηφίζοντας Ευρωβουλευτές συνδιαμορφώνεις την ηγεσία της Ευρώπης.»
Τέλος, επαναδιακήρυξε την συστράτευση του Ποταμιού με την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση του Προέδρου Macron στην οποία πρόσφατα εντάχθηκαν και οι φιλελεύθεροι δημιουργώντας μια μαγιά στην Ευρώπη από μεγάλες και μικρότερες δυνάμεις με πίστη στις ίδιες οικονομικές αρχές. «Μας ενδιαφέρει η ενίσχυση του ρεύματος Macron στην Ε.Ε.», είπε και αποκάλυψε πως είναι οπαδός του παλιού συνθήματος «Ελλάς, Γαλλία, Συμμαχία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης