Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρετώδεις προετοιμασίες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το τριήμερο κοινοβουλευτικό ντιμπέιτ - Σφυροκόπημα σχεδιάζει η ΝΔ

Πυρετώδεις προετοιμασίες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το τριήμερο κοινοβουλευτικό ντιμπέιτ - Σφυροκόπημα σχεδιάζει η ΝΔ
Πυρετώδεις προετοιμασίες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το τριήμερο κοινοβουλευτικό ντιμπέιτ
Η άρνηση της ΝΔ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη έχει ανοίξει έναν νέο κύκλο σκληρής αντιπαράθεσης.
Από την Κρήτη ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον οποίο παρομοίασε με φουριάρικο κατσίκι που προσπαθεί να αποφύγει την τηλεμαχία.
Η ΝΔ πάλι επιμένει σε τηλεμαχία στη Βουλή.
Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η τριήμερη αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη όπως δεν υπάρχει και καμία αμφιβολία ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια τηλεοπτική αντιπαράθεση ανάμεσά τους με δεδομένο ότι βλέπουμε πως χρησιμοποιούν περίπου, τα ίδια όπλα.
Η οικονομία θεωρούν και οι δύο πλευρές ότι είναι κεντρικό τους όπλο ενώ το φόβο επικαλούνται και οι δύο πλευρές σε ότι αφορά τη μεταξύ τους αντιπαράθεση.
Ούτως ή άλλως, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε κάθε είδους τέτοιου τύπου αντιπαράθεση είτε είναι στη Βουλή είτε είναι στην τηλεόραση.
Πάντως, στο επικείμενο τριήμερο κοινοβουλευτικό ντιμπέιτ την προσεχή εβδομάδα, η κυβέρνηση θέλει να εστιάσει τη συζήτηση στο πεδίο της οικονομίας διότι εκεί θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει το πλεονέκτημα.
Καθώς, όπως διατείνονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο, τον στηρίζουν οι αριθμοί, τα αποτελέσματα της οικονομίας, η έξοδος στις αγορές, οι αξιολογήσεις ενώ κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο από την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψηφίζει τα μέτρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρνει στη Βουλή αυτό είναι μια επιβεβαίωση.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιμείνει, στο επίπεδο της πολιτικής τακτικής, να πιέζει τον πρόεδρο της ΝΔ, με συνεχή αιτήματα για τηλεοπτική αντιπαράθεση των δύο αρχηγών καθώς θεωρεί ότι έχει το επικοινωνιακό πλεονέκτημα.
Μάλιστα, όπως σχολίαζαν πολιτικοί παρατηρητές, ήδη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει να αλλάζει το ύφος του και να εμφανίζεται ακόμη και ειρωνικός, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, είτε κρύβεται πίσω από τον κ. Πολάκη, είτε κρύβεται πίσω από άλλα θέματα με τα οποία επιχειρεί αντιπερισπασμό.
Ενώ κυβερνητικά στελέχη από την πλευρά τους, επισημαίνουν  ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να φτάσει όχι μόνο ως τη Βενεζουέλα αλλά και στην Ανταρκτική προκειμένου να αποφύγει νέα τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί εκεί θα πρέπει να έχει επιχειρήματα για την οικονομική του πρόταση.
Κάτι που θεωρούν πως δεν υπάρχει.

Τριήμερο σφυροκόπημα σχεδιάζει η ΝΔ

Σύγκρουση εφ όλης της ύλης θα είναι και για τη ΝΔ η τριήμερη συζήτηση στην αίθουσα της ολομέλειας.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σχεδιάζει ένα τριήμερο σφυροκόπημα για τα πεπραγμένα της προηγούμενης τετραετίας. Η Πειραιώς θεωρεί, από την πλευρά της, προνομιακό πεδίο την οικονομία, ελέω της εξόντωσης όπως επισημαίνουν, της μεσαίας τάξης από την υπερφορολόγηση της κυβέρνησης Τσίπρα.
Την ίδια ώρα, η ΝΔ επιστρατεύει και το θέμα του αφορολόγητου καθώς μαζί με την πρόταση μομφής καταθέτει και την τροπολογία.
Αφωνία, τονίζουν με νόημα, μέχρι τώρα από την πλευρά του κυβερνητικού στρατοπέδου καθώς όπως υποστηρίζουν, όλες οι μακροπρόθεσμες και οι μεσοπρόθεσμες οικονομικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα στερούνται αξιοπιστίας όπως καταδεικνύει και η απροθυμία του να προσυπογράψει την συγκεκριμένη τροπολογία.
Σε ότι αφορά την τηλεοπτική αντιπαράθεση στη ΝΔ παγίως απαντούν πως ούτως ή άλλως η επικείμενη τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη την οποία προφανώς φοβάται όπως υπογραμμίζουν, ο Αλέξης Τσίπρας για να εμμένει στο ντιμπέιτ, προσλαμβάνει χαρακτήρα εφ’ όλης της ύλης ντιμπέιτ και η ΝΔ μόλις προκηρυχθούν εθνικές εκλογές όπως ορίζει η εκλογική νομοθεσία, θα συναινέσει στην διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης