Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, μετά τα ισχυρά στοιχεία για την εργασία

tags :
Άνοδος στη Wall Street, μετά τα ισχυρά στοιχεία για την εργασία
Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη τον Απρίλιο του 2019
Με σημαντικά κέρδη άνοιξε σήμερα (3/5/2019) η Wall Street, στον απόηχο των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,6% στις 26.469 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 2.934 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,6% υψηλότερα, στις 8.087 μονάδες.


Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη τον Απρίλιο του 2019, ενώ το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969.
Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 263.000 τον περασμένο μήνα, πολύ περισσότερο από τις 190.000 θέσεις που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι, ενώ το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 3,6%, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων που ανέμεναν να διατηρηθεί αμετάβλητο στο 3,8%.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969, όταν είχε διαμορφωθεί στο 3,5%.
Οι αμερικανικές μετοχές προσπαθούν να ανακάμψουν μετά από δύο ημέρες απωλειών.
Χθες, οι αμερικανικοί δείκτες δέχτηκαν πιέσεις λόγω της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, που ακολούθησε τις προχθεσινές αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Κατά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, ο επικεφαλής της, Jerome Powell, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση επιτοκίων στο εγγύς μέλλον, καθώς και ότι ο χαμηλότερος πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι «μεταβατικός».
«Οι αγορές αναζητούσαν πολύ περισσότερα από τη Fed και συγκλονίστηκαν όταν ο πρόεδρος Powell είπε ότι η Fed δεν βρίσκει πειστικές περιπτώσεις ώστε να μετακινήσει τα επιτόκια προς οποιαδήποτε κατεύθυνση», σχολίασε ο αναλυτής της SPI Asset Management, Stephen Innes.
Πάντως, παρά τα σημερινά κέρδη, οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν ήπιες απώλειες σε εβδομαδιαία βάση, με τον Dow να αναμένεται να υποχωρήσει κατά 0,4%, τον S&P 500 κατά 0,3% και τον Nasdaq κατά 0,7%.
Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι, παρά τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών, η επίτευξη συμφωνίας κατά την ερχόμενη εβδομάδα είναι εφικτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης