Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση - Μπρα ντε φερ Τσίπρα και Μητσοτάκη

Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση - Μπρα ντε φερ Τσίπρα και Μητσοτάκη
«Πόρτα» από ΝΔ  για το τηλεοπτικό ντιμπέιτ
Σε ένα μπρα ντε φερ με επίκεντρο την οικονομία και με διακύβευμα τη μεσαία τάξη επιδίδονται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις λίγες ημέρες πριν διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Βουλή με αφορμή την πρόταση μομφής της ΝΔ σε βάρος του Παύλου Πολάκη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει να ζητάει από την κυβερνητική πλειοψηφία να στηρίξει την πρόταση που έκανε για μη μείωση του αφορολόγητου ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προωθεί και ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πακέτο των φοροελαφρύνσεων.
Σε κάθε περίπτωση, οι δύο μονομάχοι βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό με αιχμή την οικονομία και τις φοροελαφρύνσεις οι οποίες μένει να δούμε ποιες θα είναι και πως θα εξαγγελθούν ενώ την Πέμπτη προστέθηκε και η επιστολή που έστειλε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, στην ομόλογό της Σοφία Ζαχαράκη, για να γίνει ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ Τσίπρα Μητσοτάκη ενόψει των ευρωεκλογών.
Σε αυτό το σκηνικό, στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι η μάχη των εκλογών και κυρίως των εθνικών, θα παιχτεί στο πεδίο της οικονομίας και αυτό όπως διατείνονται είναι προνομιακό πεδίο.
Τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται ικανοποιημένα γιατί υποστηρίζουν ότι έχουν ρυμουλκήσει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ατζέντα που θέλουν και αποδίδουν τις κατά καιρούς δημόσιες αναφορές του και την κριτική του για τη Βενεζουέλα, τη Βόρεια Μακεδονία ή για τον Παύλο Πολάκη σε προσπάθειες αντιπερισπασμού προκειμένου να αποφύγει και την δημόσια αντιπαράθεση για την οικονομία και το ντιμπέιτ.
Εντείνουν λοιπόν την πίεση που ασκούν και σε αυτήν περικλείουν και την πρόσκληση για ντιμπέιτ η οποία αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.
Επιπροσθέτως, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο οποίος έχει τη θλιβερή πρωτιά να φοβάται τον πρωθυπουργό και τον δημόσιο διάλογο.
Προφάσεις εν αμαρτίαις, χαρακτηρίζουν τις αιτιολογίες που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης για να μην πάει σε ντιμπέιτ άμεσα.
Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αφορολόγητο, υποστηρίζουν ότι μοιάζει με τον μπασκετμπολίστα που πηδάει για φόλοου ενώ έχει μπει το καλάθι καθώς ήδη από τις 15 Απριλίου, όπως λένε τα κυβερνητικά στελέχη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο με τη δική του κυβέρνηση.
Συνεπώς, είναι προφανές ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα ψηφίσει την εν λόγω τροπολογία καθώς την την εκλαμβάνουν ως πρωτοβουλία πολιτικής υποκρισίας ενώ επισημαίνουν ότι είναι ένα κομμάτι δικού τους προγράμματος και θεωρούν ότι μετά από τη συνεννόηση με τους θεσμούς, στο βαθμό που αυτή απαιτείται και στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την οικονομία που θα έχει και τα θετικά μέτρα, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα νομοθετήσει την κατάργηση του αφορολόγητου και θα είναι αυτός ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που θα κληθεί να την ψηφίσει στη Βουλή.

«Πόρτα» από ΝΔ  για το τηλεοπτικό ντιμπέιτ

Στην αντίπερα όχθη, τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστηρίζουν δεικτικά, πως θα γίνει αυτό το ντιμπέιτ, θα είναι μάλιστα εφ’ όλης της ύλης και τριήμερο στο τερέν του κοινοβουλίου.
Άλλωστε, η Πειραιώς έχει ξεκαθαρίσει πως εφόσον κλείσει η Βουλή και προκηρύξει ο κ. Τσίπρας επιτέλους, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, εθνικές εκλογές, τότε ναι, θα γίνει τηλεμαχία όπως ορίζει η εκλογική νομοθεσία.
Μέχρι τότε, υπάρχει τις αμέσως επόμενες ημέρες, η πρόταση μομφής της ΝΔ την οποία ο κ. Τσίπρας επιλέγει όπως έχει πει από τη Μεγάλη Εβδομάδα να τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ΝΔ ανοίγει δηλαδή τη βεντάλια κι έτσι στη Βουλή, όπως τονίζουν επισταμένως, δεν θα συζητηθεί μόνο το θέμα Πολάκη, η χυδαία επίθεση εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου αλλά και ζητήματα που αφορούν από την οικονομία μέχρι την ασφάλεια και τα σκάνδαλα.
Θα κληθούν, υπογραμμίζουν από την Πειραιώς, να απολογηθούν τα κυβερνητικά στελέχη και ο πρωθυπουργός για τα πεπραγμένα της τετραετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης