Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο «κενό» η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για debate Τσίπρα και Μητσοτάκη - Θα γίνει στη Βουλή, απαντά η Νέα Δημοκρατία

Στο «κενό» η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για debate Τσίπρα και Μητσοτάκη - Θα γίνει στη Βουλή, απαντά η Νέα Δημοκρατία
Κίνηση εντυπωσιασμού από τον πρωθυπουργό που έλαβε αρνητική απάντηση από την αξιωματική αντιπολίτευση
Αρνητική ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην «πρόκληση» και μάλιστα επίσημη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διεξαγωγή debate.
Με επίσημη επιστολή από την εκπρόσωπο Τύπυ τυο ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Σβίγγου, η οποία στάλθηκε στη «συνάδελφό» της της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη σε ένα επίσημο debate εν όψει ευρωεκλογών, σε μία κίνηση σαφώς επικοινωνιακού χαρακτήρα, με δεδομένο ότι η διεξαγωγή debate είναι προκαθορισμένη και μάλιστα νομικά.
Η Νέα Δημοκρατία απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι το πραγματικό debate μεταξύ των δύο πολιτικών θα γίνει στη Βουλή το επόμενο διάστημα, με δεδομένη τόσο τη συζήτηση για την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενάντια στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη αλλά και συγκεκριμένων νομοσχεδίων.

Ρ. Σβίγγου: Πρόσκληση για debate Τσίπρα - Μητσοτάκη

Την πρόσκληση προς τη Νέα Δημοκρατία για τηλεοπτική αναμέτρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαϊου 2019, επανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου έστειλε επιστολή προς την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.
Στην επιστολή, η κ. Σβίγκου αναφέρει ότι «είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ' όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου».
Υπενθυμίζεται ότι μετά την πρόσκληση Τσίπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάθεση πρόταση μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Όπως τόνισε, η αντιπαράθεση που επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει χώρα στη Βουλή.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής: Αξιότιμη κ. Ζαχαράκη,
Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, είναι από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της Ε.Ε αλλά και για τον ρόλο της χώρας μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία μετά από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας μας από το μνημονιακό καθεστώς, τον Αύγουστο του 2018.
Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου.
Κατόπιν όλων αυτών, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών, και σας καλούμε να την αποδεχτείτε.

Σ. Ζαχαράκη: Το debate Μητσοτάκη - Τσίπρα θα γίνει στη Βουλή

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας στην επιστολή-πρόσκληση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητή κ. Σβίγκου, όπως προφανώς γνωρίζετε, στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για τη χυδαία επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
Επιπλέον, και η ίδια η επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει προεκλογικά την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, φοβούμενος την αποδοκιμασία του κ. Πολάκη ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων προσδίδει στην εν λόγω κοινοβουλευτική συζήτηση το χαρακτήρα ενός τριήμερου ντιμπέιτ. Και μάλιστα εφ όλης της ύλης.
ΥΓ Θα σας πρότεινα, εφόσον το επιθυμείτε, να το παρακολουθήσουμε μαζί από τα θεωρεία της Βουλής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης