Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων στον απόηχο Fed - Στο 2,55% το 10ετές

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων στον απόηχο Fed - Στο 2,55% το 10ετές
Οι αγορές απογοητεύτηκαν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι δεν σχεδιάζει μειώσεις επιτοκίων φέτος
Ανοδικά κινούνται σήμερα (2/5/2019) οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Fed διατήρησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, κι επανέλαβε ότι θα παραμείνει «υπομονετική» ως προς τη νομισματική πολιτική.
Ωστόσο, οι αγορές απογοητεύτηκαν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της, Jerome Powell, ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι δεν σχεδιάζει μειώσεις επιτοκίων φέτος, παρά την αποδυνάμωση του πληθωρισμού.
Η κεντρική τράπεζα αψήφησε, όπως ήταν αναμενόμενο, τις πιέσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, που ζητούσε άμεση μείωση των επιτοκίων, αλλά και διέψευσε τις ελπίδες της αγοράς ότι θα κινηθεί προς έστω μία μικρή μείωση προς τα τέλη του έτους.
Μάλιστα αυτό που προκάλεσε την εντονότερη αναστάτωση ήταν η αναφορά του διοικητή της Powell ότι η υποχώρηση του πληθωρισμού οφείλεται σε «προσωρινούς» παράγοντες και ότι ακόμη δεν αποτελεί ανησυχητικό σημάδι για την αμερικανική οικονομία.
Περί τις 18:30, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 4,1 μονάδων βάσης, στο 2,55%.


Την ίδια ώρα, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 2,5 μ.β. στο 2,94%, ενώ του 2ετούς σημειώνει άνοδο 3,9 μ.β. στο 2,34%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης