Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο Fed - Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο Fed - Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Οι αγορές απογοητεύτηκαν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, που άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (2/5/2019) η Wall Street, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ενώ τα «βλέμματα» των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα.
Η Fed διατήρησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, κι επανέλαβε ότι θα παραμείνει «υπομονετική» ως προς τη νομισματική πολιτική, ωστόσο οι αγορές απογοητεύτηκαν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της, Jerome Powell, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,2% στις 26.381 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1% στις 2.920 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% χαμηλότερα στις 8.043 μονάδες.


Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τη μετοχή της Square να καταγράφει απώλειες άνω του 5%, καθώς, παρά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα, η εταιρεία εξέδωσε ένα κατώτερο των προσδοκιών guidance για το δεύτερο τρίμηνο.
Από την άλλη, οι μετοχές των Under Armour και Dunkin’ Brands καταγράφουν κέρδη 7,7% και 1,9% αντίστοιχα, καθώς τα αποτελέσματά τους ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα περισσότερες από τις μισές εταιρείες του δείκτη S&P 500, με το 74,7% να έχει αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Τα ισχυρά αποτελέσματα ώθησαν τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq σε ιστορικά υψηλά.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της υποχωρεί κατά 0,3%, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας ιατρικών επιθεμάτων Acelity Inc. από μια κοινοπραξία funds, έναντι περίπου 6,7 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένου χρέους.
Στα οικονομικά νέα, αμετάβλητες σε υψηλό τριών μηνών παρέμειναν την περασμένη εβδομάδα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, ωστόσο οι τάσεις συνεχίζουν να δείχνουν σύσφιξη των συνθηκών της αγοράς εργασίας.
Παράλληλα, με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών αυξήθηκε η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2019, υποδηλώνοντας ότι ο πληθωρισμός στη χώρα θα μπορούσε να παραμείνει υποτονικός για κάποιο διάστημα.
Ειδικότερα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,6% στο α’ τρίμηνο του 2019 -ο ισχυρότερος ρυθμός αύξησης από το τρίτο τρίμηνο του 2014- έναντι των προβλέψεων για μια αύξηση κατά 2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης