Τελευταία Νέα
Πολιτική

WSJ: Η αργή Δικαιοσύνη αφήνει τη Χρυσή Αυγή να ευημερεί - Με ρυθμούς σαλιγκαριού προχωρά η δίκη

WSJ: Η αργή Δικαιοσύνη αφήνει τη Χρυσή Αυγή να ευημερεί - Με ρυθμούς σαλιγκαριού προχωρά η δίκη
Το άρθρο-κόλαφος της αμερικανικής εφημερίδας για την καθυστέρηση απονομής Δικαιοσύνης στην Ελλάδα
«Η αργή δικαιοδύνη στην Ελλάδα αφήνει το φασιστικό κόμμα να ευημερεί» είναι ο τίτλος της Wall Street Journal σχετικά με την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για άρθρο κόλαφος που εστιάζει στην καθυστέρηση απονομής Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, ενώ τονίζεται ότι οι καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναδεικνύουν το δυσλειτουργικό σύστημα δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι όσο αργεί η εκδίκαση της υπόθεσης τόσο παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Μάλιστα, αναφέρεται ότι το σύστημα απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια της χώρας προκειμένου να καθαρίσει το χρόνιο πρόβλημα της διαφθοράς και να προσελκύσει διεθνείς επενδύσεις.
«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα από τα πιο ακραία πολιτικά κινήματα που βγήκαν δυναμωμένα από τη δεκαετή κρίση στην Ευρώπη», σημειώνει το δημοσίευμα, που περιγράφει πώς μπήκε στη Βουλή το 2012, ενώ τονίζει ότι στις δημοσκοπήσεις διατηρεί περίπου ένα 8% και επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις στις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι τρίτο κόμμα.
«Η δίκη υποτίθεται θα κρατούσε 18 μήνες.
Αντί για αυτό προχωρά με ρυθμούς σαλιγκαριού», σχολιάζει η Wall Street Journal, σημειώνοντας ότι αρχικά δεν μπορούσε να βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα, στη συνέχεια έγινε η απεργία των δικηγόρων, ενώ συνεδρίες έχουν ακυρωθεί μέχρι και επειδή δεν υπήρχε θέρμανση.
Προσθέτει ακόμη ότι και οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής καθυστερούν τη διαδικασία προσκομίζοντας χιλιάδες άσχετα έγγραφα.
«Από τον Οκτώβριο έχει γίνει πραγματική προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά ζητήματα.
Τώρα υπάρχει κατάλληλη αίθουσα για τη δίκη, οι δικαστές εργάζονται αποκλειστικά σε αυτή την υπόθεση και τώρα έχουμε τον μέγιστο αριθμό ακροάσεων που είναι δυνατόν κάθε μήνα», απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης