Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούβα: Δεν μπορούμε να αποσύρουμε στρατεύματα που δεν έχουμε αναπτύξει στη Βενεζουέλα

tags :
Κούβα: Δεν μπορούμε να αποσύρουμε στρατεύματα που δεν έχουμε αναπτύξει στη Βενεζουέλα
Ψέματα οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας
Κλιμακώνεται ο διπλωματικός πόλεμος ΗΠΑ – Κούβας και ενώ είναι σε εξέλιξη βίαια επεισόδια στη Βενεζουέλα με απώτερο στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Maduro.
Η Κούβα επισημαίνει – για ακόμα μια φορά – ότι δεν έχει αναπτύξει στρατεύματα στη Βενεζουέλα, όπως ισχυρίζονται οι ΗΠΑ.
«Δεν μπορούμε να αποσύρουμε στρατεύματα που δεν υπάρχουν από τη Βενεζουέλα» αναφέρει το ΥΠΕΞ της Κούβας, υποστηρίζοντας πως μολονότι επαναλαμβάνεται ο ισχυρισμός «πως η Κούβα έχει αναπτύξει 20.000 στρατιωτικούς στη Βενεζουέλα, ότι επεμβαίνουμε στα εσωτερικά της, αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι αλήθεια».
Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump κατηγόρησε την Κούβα ότι διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα για να υποστηρίξει την κυβέρνηση του προέδρου Maduro και απείλησε να επιβάλλει ακόμη περισσότερες και σκληρότερες κυρώσεις στην Κούβα εάν δεν αποσύρει αμέσως τα στρατεύματα που ερίζει ότι έχουν αναπτυχθεί εκεί.
Για άλλη μια φορά η Κούβα υποστήριξε ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας John Bolton είναι «παθολογικός ψεύτης», υπενθυμίζοντας πως ο αμερικανός πολιτικός ισχυριζόταν ψευδώς το 2001 και το 2002 πως το Ιράκ διέθετε χημικό οπλοστάσιο, κατηγορία που είχε αργότερα διατυπώσει και σε βάρος της Κούβας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης