Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Όσοι χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως όπλο διαταράσσουν την ενότητα του ΟΠΕΚ και συμβάλλουν στην κατάρρευσή του

Ιράν: Όσοι χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως όπλο διαταράσσουν την ενότητα του ΟΠΕΚ και συμβάλλουν στην κατάρρευσή του
Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν τόνισε πως όποιος χρησιμοποιεί το πετρέλαιο ως πολιτικό εργαλείο «πρέπει επίσης να δεχθεί τις συνέπειες»
Τη θέση ότι αυτοί που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως όπλο δημιουργούν τον θάνατο και την κατάρρευση του ΟΠΕΚ διατύπωσε σήμερα (1/5) ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν Bijan Zanganeh, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ενεργειακό συνέδριο στην Τεχεράνη.
Ειδικότερα, ο κ. Zanganeh δήλωσε ότι «αυτοί που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως όπλο εναντίον των δύο ιδρυτικών μελών του ΟΠΕΚ διαταράσουν την ενότητα του ΟΠΕΚ και δημιουργούν το θάνατο και την κατάρρευσή του«, προσθέτοντας ότι «οι ίδιοι έχουν την ευθύνη γι' αυτό».
Παράλληλα, ο Ιρανός αξιωματούχος τόνισε πως «όποιος χρησιμοποιεί το πετρέλαιο ως πολιτικό εργαλείο πρέπει επίσης να δεχθεί τις συνέπειες», ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι «η αγορά πετρελαίου είναι εύθραυστη λόγω της αβεβαιότητας στη Λιβύη και τη Νιγηρία».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani κατέστησε σαφές ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει τις πωλήσεις πετρελαίου παρά την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων, τονίζοντας επίσης ότι η Ουάσιγκτον δεν θα καταφέρει να εφαρμόσει τις κυρώσεις.
«Η πολιτική της Ουάσιγκτον να ασκήσει πιέσεις στο Ιράν δε θα μπορέσει να εφαρμοστεί στην πράξη», τόνισε ο κ. Rouhani αναφερόμενος στην πρόθεση των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στη βιομηχανία πετρελαίου της Τεχεράνης.
Ο Ιρανός πρόεδρος χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ να περιορίσουν πλήρως τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας ως «αβάσιμη πολιτική», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η δύναμη των Αμερικανών δεν είναι τόσο μεγάλη όσο λένε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης