Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Οι αμερικανικές κυρώσεις στο πετρέλαιο δε θα μπορέσουν να εφαρμοστούν στην πράξη

Rouhani (Ιράν): Οι αμερικανικές κυρώσεις στο πετρέλαιο δε θα μπορέσουν να εφαρμοστούν στην πράξη
Ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι η δύναμη των ΗΠΑ «δεν είναι τόσο μεγάλη όσο λένε»
Τη θέση ότι το Ιράν θα συνεχίσει τις πωλήσεις πετρελαίου παρά την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων διατύπωσε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν θα καταφέρει να εφαρμόσει τις κυρώσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Rouhani δήλωσε ότι «η πολιτική της Ουάσιγκτον να ασκήσει πιέσεις στο Ιράν δε θα μπορέσει να εφαρμοστεί στην πράξη», αναφερόμενος στην πρόθεση των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στη βιομηχανία πετρελαίου της Τεχεράνης.
Παράλληλα, ο Ιρανός πρόεδρος χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ να περιορίσουν πλήρως τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας ως «αβάσιμη πολιτική», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η δύναμη των Αμερικανών δεν είναι τόσο μεγάλη όσο λένε».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Ουάσιγκτον κάλεσε όλες τις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρελαίου να σταματήσουν τις αγορές μέχρι την 1η Μαΐου, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωπες με την επιβολή κυρώσεων.
Χθες (30/4) ο κ. Rouhani ανέφερε ότι «η απόφαση της Αμερικής ότι οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν πρέπει να φτάσουν στο μηδέν είναι μία λανθασμένη και εσφαλμένη απόφαση και δεν θα αφήσουμε αυτή την απόφαση να εκτελεστεί και να λειτουργήσει».
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ιράν κατέστησε σαφές ότι «κατά τους επόμενους μήνες, οι ίδιοι οι Αμερικανοί θα δουν ότι θα συνεχίσουμε τις εξαγωγές πετρελαίου μας».
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να σταματήσουν μία μέθοδο για το Ιράν να εξάγει πετρέλαιο, τότε θα βρεθούν άλλοι τρόποι», τόνισε ο Hassan Rouhani.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης