Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Υποχώρησαν κατά -2% οι εξαγωγές τον Απρίλιο 2019 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση

Ν. Κορέα: Υποχώρησαν κατά -2% οι εξαγωγές τον Απρίλιο 2019 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια πτώση των εξαγωγών θα διαμορφωθεί στο -5,6%
Πτώση για πέμπτη συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/5) στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, με την υποχώρηση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν κατά -2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στα 48,86 δισ. δολ., έναντι ετήσιας πτώσης -8,2% και -11,4% τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο του 2019 αντίστοιχα.
Ωστόσο, η πτώση ήταν μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι οι εξαγωγές θα υποχωρήσουν κατά -5,6% σε ετήσια βάση.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν κατά +2,4% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018, στα 44,74 δισ. δολ. έναντι πτώση -6,7% που σημειώθηκε τον προηγούμενου μήνα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διαμορφωθεί στα 4,12 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 3,8 δισ. δολ.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, οι εξαγωγές του Απριλίου αυξήυθηκαν σε όγκο αλλά μειώθηκαν σε αξία, λόγω των μειωμένων τιμών στα τσιπ, ενώ η ζήτηση από την πλευρά της Κίνας παράμεινε περιορισμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης