Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γερουλάνος: Να δημιουργηθούν ευκαιρίες για την επιστροφή των νέων που μετανάστευσαν στο εξωτερικό

Γερουλάνος: Να δημιουργηθούν ευκαιρίες για την επιστροφή των νέων που μετανάστευσαν στο εξωτερικό
Την ανάγκη να δημιουργηθούν ευκαιρίες ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα οι νέοι που μετανάστευσαν στο εξωτερικό, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος
Την ανάγκη να δημιουργηθούν ευκαιρίες ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα όσοι νέοι και νέες μετανάστευσαν στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης, υπογράμμισε σήμερα (30/4/2019) ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος.
«Αποκτούν καταπληκτικές εμπειρίες στο εξωτερικό.
Αν όμως βρουν δουλειά και στη συνέχεια τα παιδιά τους πάνε σχολείο εκεί, τους χάνουμε», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Λάμψη 92,3 fm».
Γι’ αυτό, όπως εξήγησε «πρέπει να προλάβουμε να τους φέρουμε πίσω γρήγορα.
Και αυτό σημαίνει να δημιουργήσουμε τώρα ευκαιρίες στην Αθήνα ώστε ο κόσμος να πει:
“Έχω σπουδάσει νέες τεχνολογίες, μπορώ να κάνω κάτι στην Αθήνα.
Με ενδιαφέρει ο πολιτισμός, ή ο τουρισμός. Μπορώ να κάνω κάτι στην Αθήνα”. Και γι' αυτό αισθάνομαι μια αγωνία να δουλέψουμε γρήγορα γι' αυτό».
Ο κ. Γερουλάνος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντική είναι η εθελοντική δράση των Αθηναίων, που σήμερα, όπως είπε τους «απαγορεύουμε να βοηθήσουν την πόλη τους».
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν εκατοντάδες Αθηναίοι που πηγαίνουν για παράδειγμα να ποτίσουν το παρτέρι μπροστά στο μαγαζί τους ή να κλαδέψουν ένα δέντρο και τους καταγγέλλουν.
Αν απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που θέλουν να βοηθήσουν αυτήν την πόλη, η Αθήνα θα αλλάξει σε έξι μήνες.
Έχουμε υπολογίσει περίπου 100 - 150 μέρη σε όλη την Αθήνα που αν άφηνες τους κατοίκους να συμμετέχουν στο να κρατήσουν αυτόν τον χώρο καθαρό, η πόλη θα άλλαζε την επόμενη μέρα.
Η γειτονιά θα άλλαζε την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος στην πόλη».
Όπως πρόσθεσε, το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι «αντί να στέλνεις μια την καθαριότητα, μια το πράσινο, μια τα τεχνικά έργα, να πηγαίνουν όλοι μαζί οργανωμένα να παραδίδουν ένα πάρκο για παράδειγμα, όπως θα έπρεπε να είναι, καθαρό και φροντισμένο».
«Σήμερα πάει ο ένας κάνει τη μισή δουλειά, μετά πάει ο άλλος σε άλλο χρόνο κι έτσι δεν αλλάζει τίποτα», κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης