Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στη Wall Street μετά τα νέα ρεκόρ - Σε αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο

tags :
Νευρικότητα στη Wall Street μετά τα νέα ρεκόρ - Σε αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο
Οι επενδυτές παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τη διήμερη συνεδρίαση της Fed
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (30/4/2019) η Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που ξεκινά σήμερα. 
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% στις 26.579 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 2.938 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% χαμηλότερα στις 8.120 μονάδες.


Η μετοχή της McDonald’s σημειώνει άνοδο 0,8%, καθώς η αλυσίδα εστιατορίων fast food ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών, ενώ ισχυρά κέρδη άνω του 6,5% καταγράφει η μετοχή της General Electric, στον απόηχο επίσης καλύτερων των προβλέψεων αποτελεσμάτων.
Κέρδη άνω του 1% σημειώνει η Pfizer, με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία να ανακοινώνει κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών, ενώ η Merck υποχωρεί κατά 0,4%, παρά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα.
Πιέσεις στον Nasdaq, που χθες έκλεισε σε νέα ιστορικό υψηλό, ασκεί η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, η οποία καταγράφει απώλειες άνω του 8%, στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες.
Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Apple, σημειώνοντας πτώση 1,5%, με τον τεχνολογικό κολοσσό να αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall.
Τα «βλέμματα» στρέφονται, εν τω μεταξύ, στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ξεκινά σήμερα.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης