Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Θα συνεχίσουμε τις εξαγωγές πετρελαίου τους επόμενους μήνες παρά τις αμερικανικές πιέσεις

Rouhani (Ιράν): Θα συνεχίσουμε τις εξαγωγές πετρελαίου τους επόμενους μήνες παρά τις αμερικανικές πιέσεις
Ο πρόεδρος του Ιράν χαρακτήρισε ως «λανθασμένη» την απόφαση των ΗΠΑ για τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας
Στο γεγονός ότι το Ιράν θα συνεχίσει τις εξαγωγές πετρελαίου, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ οι οποίες στοχεύουν σε περαιτέρω περιορισμό των αποστολών ιρανικού αργού, αναφέρθηκε σήμερα (30/4) ο πρόεδρος της χώρας Hassan Rouhani, κατά τη διάρκεια ομιλίας τους η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στην κρατική τηλεόραση.
Ειδικότερα, ο κ. Rouhani τόνισε πως «η απόφαση της Αμερικής ότι οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν πρέπει να φτάσουν στο μηδέν είναι μία λανθασμένη και εσφαλμένη απόφαση και δεν θα αφήσουμε αυτή την απόφαση να εκτελεστεί και να λειτουργήσει».
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ιράν κατέστησε σαφές ότι «κατά τους επόμενους μήνες, οι ίδιοι οι Αμερικανοί θα δουν ότι θα συνεχίσουμε τις εξαγωγές πετρελαίου μας».
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να σταματήσουν μία μέθοδο για το Ιράν να εξάγει πετρέλαιο, τότε θα βρεθούν άλλοι τρόποι», τόνισε ο Hassan Rouhani.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Javad Zarif, δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων, έαν οι κυρώσεις των ΗΠΑ εξακολοθούν να επιβαρύνουν τη βιομηχανία πετρελαίου της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης