Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Υποβάθμισε το outlοok για το 2019, στο -7% η μετοχή

tags :
Danske Bank: Υποβάθμισε το outlοok για το 2019, στο -7% η μετοχή
Βυθισμένη στη δίνη των σκανδάλων η Danske Bank - Οι αρχές σε Εσθονία και Δανία αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των Ρώσων
Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Danske Bank, που βρέθηκε στη δίνη σκανδάλων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τη μετοχή να υποχωρεί πάνω από 7%, καθώς αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για το 2019.
Τα προ φόρων κέρδη της Danske Bank υποχώρησαν 35% στα 4,01 δισ. κορώνες Δανίας (600.4 εκατ. δολ) στο α΄ τρίμηνο του 2018.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μικρότερη πτώση στα 4,47 δισ.
Η δανέζικη τράπεζα επιχειρεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη επενδυτών και πελατών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τη διακίνηση 200 δισ. ευρώ τα οποία προέρχονται από ύποπτες πληρωμές μέσω της μονάδας της στην Εσθονία την περίοδο 2007-2015.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί το ύψος των προστίμων ή ενδεχόμενου συμβιβασμού με τις αρχές, καθώς και ο χρόνος που θα συμβεί αυτό.

Οι αρχές σε Εσθονία και Δανία αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των Ρώσων

Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο της ΕΕ το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι αρχές σε Εσθονία και Δανία αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας το 2007 και το 2013, σχετικά με ύποπτες συναλλαγές αξίας δισ. δολαρίων.
Το έγγραφο της ΕΕ είναι το αποτέλεσμα των ερευνών από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) και περιγράφει με λεπτομέρειες τις συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης