Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Η Fed θα προχωρήσει σύντομα σε μία γενναία μείωση επιτοκίων 0,50%

tags :
Nomura: Η Fed θα προχωρήσει σύντομα σε μία γενναία μείωση επιτοκίων 0,50%
Πιθανή η μείωση ακόμη και στη συνεδρίαση της Fed τον Ιούνιο 2019
Μία εντελώς διαφορετική άποψη από αυτήν του μέσου όρου των αναλυτών, εκφράζει ο Charlie McElligott, κορυφαίος τεχνικός αναλυτής της Nomura, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης και μάλιστα αρκετά σύντομα.

Όπως αναφέρει οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες έχουν εκφράσει αρκετές φορές την αγωνία τους, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη ρευστότητας το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα και ως εκ τούτου ο επικεφαλής της Fed, Powell, μάλλον θα αναγκαστεί να αλλάξει άρδην τη νομισματική πολιτική της τράπεζας.
Παρά το γεγονός ότι η αγορά συναλλάγματος, όπου το δολάριο εξακολουθεί να κινείται ανοδικά, δεν φαίνεται να συμφωνεί με τη Nomura, ο McElligott υποστηρίζει ότι θα υπάρξει αντιστροφή της τάσης μόλις οι επενδυτές διαβάσουν καλύτερα τα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο 2019.

Παράλληλα ο  αναλυτής υπογραμμίζει ότι αυτή η κίνηση μπορεί να γίνει στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Fed τον Ιούνιο 2019, με δεδομένη τόσο την πορεία του πληθωρισμού όσο και της αγοράς εργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες απόψεις έχει εκφράσει και ο Aleksandar Kocic, αναλυτής της Deutsche Bank.

O αναλυτής της Deutsche Bank επικεντρώνει περισσότερο την προσοχή του στην πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Με τον McElligott να υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες για μία μείωση των επιτοκίων συνεχώς αυξάνουν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης