Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε αποτελέσματα και εμπόριο

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε αποτελέσματα και εμπόριο
Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (29/4/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για άλλη μια… πολυάσχολη εβδομάδα εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων, ενώ τηρούν στάση αναμονής εν όψει των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά στις 26.536 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.941 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται οριακά υψηλότερα, στις 8.150 μονάδες.


Η μετοχή της Restaurant Brands καταγράφει απώλειες 3,6%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών, ενώ η μετοχή της Spotify Technology υποχωρεί κατά 1%, με την εταιρεία να ανακοινώνει ζημίες μεγαλύτερες των προβλεπόμενων.
Μέχρι στιγμής, 231 εταιρείες του δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα.
Από αυτές, το 77,5% έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Τα εταιρικά κέρδη καταγράφουν μέχρι στιγμής αύξηση περίπου 1%, πολύ καλύτερα των προβλέψεων για μείωση 4,2%.
Τα ισχυρά αποτελέσματα ώθησαν τους S&P 500 και Nasdaq σε ιστορικά υψηλά την περασμένη εβδομάδα, με τους δύο δείκτες να καταγράφουν επιπλέον σημαντική εβδομαδιαία άνοδο.
Στο επίκεντρο βρίσκονται, επίσης, οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε σήμερα, εν όψει της νέας επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στο Πεκίνο, ότι οι εμπορικές συνομιλίες βρίσκονται στα τελευταία τους στάδια, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι απομένει ακόμα δουλειά.
Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ακόμη ότι οι συνομιλίες έχουν φτάσει πλέον σε τέτοιο σημείο που είτε θα υπάρξει συμφωνία, είτε οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν χωρίς να συμφωνήσουν κάτι οι δύο πλευρές.
Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα παρέμεινε ανεπηρέαστο από ορισμένα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Μάρτιο τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο των 9,5 ετών, με τις πληθωριστικές πιέσεις να παραμένουν, ωστόσο, υποτονικές.
Συγκεκριμένα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Μάρτιο, καθώς τα νοικοκυριά αύξησαν τις αγορές οχημάτων και ξόδεψαν περισσότερα σε υπηρεσίες υγείας.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών καταναλωτικής δαπάνης (PCE), που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), σημείωσε αύξηση 0,1% τον Μάρτιο όσο και τον Φεβρουάριο, ενώ σε ετήσια βάση επιβραδύνθηκε στο 1,6% -το μικρότερο ποσοστό αύξησης από τον Ιανουάριο του 2018- από 1,7% τον Φεβρουάριο.
Η Fed πρόκειται να συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα, με τους επενδυτές να αναμένεται να παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης