Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μεικτή» εικόνα για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και ΟΠΕΚ - Στο -0,25% το Brent

«Μεικτή» εικόνα για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και ΟΠΕΚ - Στο -0,25% το Brent
Αντίθετα ανοδικά κινήθηκε το αμερικανικό αργό, με κέρδη της τάξης του +0,44%
Μεικτή εικόνα εμφάνισε σήμερα Δευτέρα (29/4) το πετρέλαιο, με το Brent να κινείται αρνητικά, εν μέσω εκκλήσεων του Αμερικανού προέδρου Donald Trump προς τις χώρες του ΟΠΕΚ να μειώσουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Αντίθετα με θετικό πρόσημο, παρά τις αρχικές πιέσεις, κατόρθωσε να κλείσει το αμερικανικό αργό.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -0,25% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,97 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του 0,44% στα 63,58 δολ. ανά βαρέλι.

«Κάλεσα τον ΟΠΕΚ, είπα ότι πρέπει να μειώσουν τις τιμές της βενζίνης», ανέφερε χαρακτηριστικά την περασμένη εβδομάδα ο Donald Trump, προσθέτοντας ότι «πρέπει να τις μειώσουν».
Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, δήλωσε αργότερα ότι δεν υπήρξε καμία συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Όσον αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε πτώση κατά 20 εξέδρες, γεγονός που περιόρισε τον συνολικό αριθμό τους στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατριών μηνών.
Αργότερα εντός της εβδομάδας, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να έχουν σημαντική επίδραση στην πορεία των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης