Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 7 μηνών παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο 2019 - Στις 96 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Σε υψηλά 7 μηνών παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο 2019 - Στις 96 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (26/4) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Insee διαμορφώθηκε στις 96 μονάδες, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών, την ίδια στιγμή ωστόσο που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω άνοδο στις 97 μονάδες.
Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2019 ο δείκτης κατέγραψε τον τρίτο συνεχόμενο μήνα ανόδου, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την άποψη των καταναλωτών για τη μελλοντική προσωπική τους κατάσταση βελτιώθηκε στις -9 μονάδες, έναντι -11 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα ο δείκτης που σχετίζεται με την οικονομική κατάσταση των προηγούμενων μηνών υποχώρησε στις -26 μονάδες, έναντι -25 μονάδων τον Μάρτιο.
Ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα ικανότητα εξοικονόμησης βελτιώθηκε στις 9 μονάδες, έναντι 11 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο δείκτης ο οποίος σχετίζεται με την αναμενόμενη εξοικονόμηση υποχώρησε στις -9 μονάδες, έναντι -5 μονάδων προηγουμένως.
Επιπλέον, οι προσδοκίες των καταναλωτών της Γαλλίας για την πορεία του πληθωρισμού τους επόμενους δώδεκα μήνες βελτιώθηκαν, καθώς ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις -22 μονάδες, έναντι -24 μονάδων τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης