Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιο είναι το μέλλον των Deutsche Bank και Commerzbank - Τι εκτιμούν 5 αναλυτές

Ποιο είναι το μέλλον των Deutsche Bank και Commerzbank - Τι εκτιμούν 5 αναλυτές
Περισσότερο δύσκολη η επόμενη ημέρα για τη Deutsche Bank
Η συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank είναι, πλέον, και επίσημα «νεκρή».
Οι δύο τράπεζες με ανακοινώσεις τους ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ενώσουν τις δυνάμεις τους, γεγονός το οποίο αντιμετωπίστηκε όχι και τόσο θετικά από τους επενδυτές, καθώς οι μετοχές τους στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σημείωσαν σημαντικές απώλειες.
Όπως είναι φυσικό, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, αυτό που όλοι αναρωτιούνται είναι ποιες εναλλακτικές έχουν οι δύο τραπεζικοί όμιλοι, με δεδομένο ότι αντιμετωπίζουν και αρκετά προβλήματα, λόγω και της υποχώρησης των οικονομικών τους μεγεθών το τελευταίο διάστημα.
Το πρακτορείο Bloomberg συγκέντρωσε τις απόψεις πέντε κορυφαίων αναλυτών, οι οποίοι προσπαθούν να προβλέψουν ποιο θα είναι το μέλλον για Deutsche Bank και Commerzbank.

JPMorgan (Kian Abouhossein)

Η Deutsche Bank έχει ανάγκη περαιτέρω αναδιάρθρωσης.
Η τράπεζα θα πρέπει να αναμορφώσει την επενδυτική της μονάδα και πιθανώς θα υπάρξει επιπλέον μείωση των περιουσιακών της στοιχείων.
Επιπρόσθετα θα πρέπει να λάβει μέτρα μείωσης του κόστους λειτουργίας της.
Η Commerzbank το πιθανότερο είναι ότι θα εξαγοραστεί από κάποιον άλλο όμιλο, καθώς σύμφωνα με τα ΜΜΕ ενδιαφέρον για την απόκτησή της έχουν εκφράσει η ING και UniCredit.

Bankhaus Metzler (Jochen Schmitt)

Η στρατηγική της Deutsche Bank είναι ασαφής.
H τράπεζα θα πρέπει να λύσει τα ζητήματα της μείωσης των εσόδων και του σχετικά υψηλού κόστους λειτουργίας της, καλύτερο θα ήταν να επικεντρωθεί σε αυτές τις κινήσεις και όχι να αναζητήσει, εκ νέου, κάποιον νέο συνεργάτη μέσω συγχώνευσης.

KBW (Thomas Hallett)

Η συνεχής ανασκόπηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Deutsche Bank υποδηλώνει την αποτυχία της στρατηγικής της και την ανάγκη για εναλλακτική δράση.
Το τέλος των συνομιλιών είναι αρχικά θετικό, δεδομένου του βαθμού κινδύνου που είχε μία τέτοια συμφωνία.
Η Deutsche Bank έχει ελάχιστες  ταμειακές ροές σε αυτόνομη βάση και ως εκ τούτου η ικανότητά της να στηρίξει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Credit Suisse (Jon Peace)

Οι προοπτικές για την Deutsche Bank θα εξαρτηθούν από την ποιότητα των λειτουργικών αριθμών και την αξιοπιστία των εναλλακτικών σχεδίων της για αύξηση της κερδοφορίας.
Η μελλοντική πορεία της Commerzbank θα εξαρτηθεί από το αν άλλες τράπεζες ενδιαφέρονται για την απόκτησή της.

CMC Markets UK (Michael Hewson)

Η κατάρρευση των συνομιλιών δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.
Η συγχώνευση δεν θα είχε λύσει το βασικό πρόβλημα του πώς να διορθώσει η ίδια η Deutsche Bank, η οποία παραμένει πολύ μακριά από το να γίνει εκ νέου μία «υγιής» τράπεζα.
Το τέλος των συνομιλιών θα ανοίξει ξανά την εικασία για μια πιθανή προσφορά της UniCredit για την Commerzbank
   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης